Helló!
Én díszbaromfi tenyésztéssel foglalkozom 7 éve , és eleinte próbáltam a hódmix tápokat, illetve koncentrátumot etetni , de nem vált be.
Utána itt van egy család a városban aki Sano termékeket forgalmaz , és 4 éve ezt etetem mint baromfikkal mint sertéssel.
Ha kérem kész tápot is kevertetnek nekem .
Másrészt még azért jó , mert a baromfi tápnak a nyersfehérjéje 21,5 % ami nagyon kedvező ...
A malacoknak pedig ugy szoktam hogy , választástól -50 kg -ig Promtamino Piggit etetek , 50-110 kg is Protamino prémiumot . Termékenyítéstől Sauengold Tragot ez teljesen a vemhesség végéig , szoptatási időszakban pedig Sauengold Laccot. ÉS emellé még kiegészítőként rakok bele Stabilosant ,és Cellusan 70-et.
Mi a problémád a konyhai maradékkal?
Nálam azon nőnek fel, öregapáink hosszú évtizedekig ezen hizlaltak.
Beáztatott száraz kenyér, zöld, kiegészítésnek gazdasági abrak. Igaz nem nagyüzemi hizlalda. 14db van amit a család megeszik, plusz jut egy kevés hús eladásra is. Pont ezért veszik, mert nem tápos. Télre szépen megnőnek, nem pedig 3-4 hónap alatt vannak felpumpálva vágósúlyra.
Ja víz az mindig van, ezért nálunk is egymás felváltva eszik-iszik. De csak este időben szoktunk füvet adni. (Néha elfelejtem, hogy kéne adni egy marék füvet, de legalább az ordításuk szól.)
Sziasztok!
Én a takarmány etetéssel kapcsolatban a Sano takarmányok mellet döntöttem .
Szerintem elég jó minden féle termékük megvan a sertés neveléshez/ hizlaláshoz.
Én még csak 16 éves vagyok , apukám régebben kb 10 éve foglalkozott sertés hizlalással , illetve saját 8-10 anyakocánk is volt. de elköltöztünk és ez ugy elmaradt , utána már nem kezdtünk bele. én mint apáról fiára , elkezdtem sertést tartani . Most jelenleg van 2 db kb 70 kg magyar lapály X dán lapály , ahonnan vettem az anyakocákra az OMT .Zrt-től vette a kan spermát .
Mivel sok hellyel nem rendelkezem ezért max 2 db anyakocát tudok tartani. Mind a kettőt szeretném meghagyni anyakocának , majd később képet is teszek fel róluk . Üdv! Greandzer
Kcce a tanácsot!
De nálam ez nem így működik! :)
Mert nálam a malackák, előbb kezdik a desszerttel, és utána irány a vályú! :) Vagyis ezek felváltva esznek, mintha valamilyen sorrend lenne! :) Egyik nyomja a darát a másik a zöldet a 3. iszik, aztán így mennek körbe körbe! :)
Csak így növekedjenek !:)
Most próbálkoztam nekik önitató beszerelésével, hát nem tudom, hogy fogják kezelni! :)
használják-e majd a szopókát! :)
Füvet ne add neki sokat, mert akkor nem eszik utána a darát, meg nem is híznak tőle.
Mi is száraz darán van tartva, próbáltunk moslékkal(NEM ételmaradvány!) etetni, csak nem szeretnek, vagyis nem nagyon esznek.
Én csak este a dara etetés, jóllakás után adok neki pár füvet, mert utána erre ordítanak.
Most meg kb 90 kilósak a sertésünk 6-7 hónaposan.
(búza+árpa+kukorica).
Üdvözlet!
Tudom, lehet nem jó helyen, de egy kis érdeklődésem lenne, röfi tartással kapcsolatosan. Régen még gyerekkoromban volt pár malackánk, és most úgy gondoltam ideje lenne feleleveníteni, vagy megpróbálkozni a tartásukkal, ezen felbuzdulva vettem is 3-at, már 3-4 hete nálam vannak, viszont mostanában az egyiknek hígabb, olyan kása szerű a széklete, a színe normális.
Száraz, darás tartáson vannak, és egy kicsi zöldtakarmánnyal fűszerezve.
Mitől lehet ez? megengedhető a hígabb széklet? Tőletek mint tapasztalt állattartóktól kérdezem.
Köszönettel!
Válasz #994. hozzászólásra
Már most 450 ft/kg körül mozog , de sajna eléggé lecsökkent a környéken az állomány.
Kérdésedre a válaszom, h vannak kocák-he-he
Sztem nem lenne publikus ,ha leírnám, h xy db , csak annyi , h van/vannak ,lehet, h rákéne menni , csak a kocázásra?????
Helló!
Pontosan ilyen sertés fiaztató battériát keresek mint a
969 es hozzászólásodban tettél fel képet.
Valaki mondja már el nekem hogy honnan lehet ilyet szerezni ??
Már mindenkit megkérdeztem , de senki nem tud semmit....:( :(
Válasz #991. hozzászólásra
Én már a 28 napos választás híve vok , de ha a koca kövér volt és még jócskán bírja , akkor van , h 35 napra (5 hétre) történik a választás.
Válasz #988. hozzászólásra
Csak az enyémnek 16(8-8) csecse van így pont tudták szopni persze nagyon hamar leszívja a sok malac így már 5 hetesen vállasztottam őket(mondjuk mindég 5 hetesen vállasztok :-D )
Válasz #983. hozzászólásra
Ezek olyan 3 hetes korba készülhettek , azóta már levannak választva.16 db volt , de csak 14 cicije volt , így 1 db még potyázgatott , de 1et átkellett tennem másik koca alá..
Nekünk az ólak előtt van egy homokos kifutó ott alakítottunk ki egy dagonyázó gödröt.Ahol minden nap le vannak fürdetve a disznók(malactól a hízóig).Van amikor egész nap kint van a koca elfürdik elnapozik jól érzi magáta nagy melegben.Sokat használ nekik a sár fürdő.
Ez a brutális meleg mindenkit és mindent megviselt, nekem két kocám fialt egyszerre, pont a legnagyobb forróságban. Az egyik 14-et élve 4-et halva, de úgy hogy fialás után 2-nappal jött ki az utolsó, az élő malacokat meg sorra nyomkodta agyon, a másik kocám 1 héttel a fialás előtt abbahagyta az evést és bármit csináltam neki nem evett, 6-ot fialt élve 11-et halva és ráadásul ki sem tőgyelt, meg 46 fokos lázzal húztuk ki az olból 3 napig hűtöttük, már aránylag jól van, de még mindíg nem sokat eszik. A malacok száma most 10, ez az először fial koca alatt van úgy hogy a sajátjaiból 10-et agyon nyomott, és a másikét pedig aláraktam. De nem is csodálkozom semmin mert nappal kint 40-41 fok volt, az ólban 38, éjszaka kint 28-29, az ólban 32-33 úgy hogy egész nap ment rájuk a ventilátor.
Válasz #979. hozzászólásra
Nekem jó lett , eddig 16-15-14 db ill. sajna az 1ik koca épp kezdett vna fialni és a szíve a hőgútától megállt.
Szívás.........
5062 hozzászólás
Válasz #1011. hozzászólásra
Óriási ár különbségek vannak a takarmány-gyártok árai és beszerzési lehetőség között. Érdemes szét nézni az árajánlatok között.
Válasz #1009. hozzászólásra

Helló!
Én díszbaromfi tenyésztéssel foglalkozom 7 éve , és eleinte próbáltam a hódmix tápokat, illetve koncentrátumot etetni , de nem vált be.
Utána itt van egy család a városban aki Sano termékeket forgalmaz , és 4 éve ezt etetem mint baromfikkal mint sertéssel.
Ha kérem kész tápot is kevertetnek nekem .
Másrészt még azért jó , mert a baromfi tápnak a nyersfehérjéje 21,5 % ami nagyon kedvező ...
A malacoknak pedig ugy szoktam hogy , választástól -50 kg -ig Promtamino Piggit etetek , 50-110 kg is Protamino prémiumot . Termékenyítéstől Sauengold Tragot ez teljesen a vemhesség végéig , szoptatási időszakban pedig Sauengold Laccot. ÉS emellé még kiegészítőként rakok bele Stabilosant ,és Cellusan 70-et.
Válasz #1005. hozzászólásra

Mi a problémád a konyhai maradékkal?
Nálam azon nőnek fel, öregapáink hosszú évtizedekig ezen hizlaltak.
Beáztatott száraz kenyér, zöld, kiegészítésnek gazdasági abrak. Igaz nem nagyüzemi hizlalda. 14db van amit a család megeszik, plusz jut egy kevés hús eladásra is. Pont ezért veszik, mert nem tápos. Télre szépen megnőnek, nem pedig 3-4 hónap alatt vannak felpumpálva vágósúlyra.
Válasz #1007. hozzászólásra
Miért a Sanot választottad? Mást gyártó termékét nézted?
Válasz #1006. hozzászólásra
De csak este időben szoktunk füvet adni. (Néha elfelejtem, hogy kéne adni egy marék füvet, de legalább az ordításuk szól.
)
Ja víz az mindig van, ezért nálunk is egymás felváltva eszik-iszik.
Sziasztok!
Én a takarmány etetéssel kapcsolatban a Sano takarmányok mellet döntöttem .
Szerintem elég jó minden féle termékük megvan a sertés neveléshez/ hizlaláshoz.
Én még csak 16 éves vagyok , apukám régebben kb 10 éve foglalkozott sertés hizlalással , illetve saját 8-10 anyakocánk is volt. de elköltöztünk és ez ugy elmaradt , utána már nem kezdtünk bele. én mint apáról fiára , elkezdtem sertést tartani . Most jelenleg van 2 db kb 70 kg magyar lapály X dán lapály , ahonnan vettem az anyakocákra az OMT .Zrt-től vette a kan spermát .
Mivel sok hellyel nem rendelkezem ezért max 2 db anyakocát tudok tartani. Mind a kettőt szeretném meghagyni anyakocának , majd később képet is teszek fel róluk . Üdv! Greandzer
Kcce a tanácsot!
De nálam ez nem így működik! :)
Mert nálam a malackák, előbb kezdik a desszerttel, és utána irány a vályú! :) Vagyis ezek felváltva esznek, mintha valamilyen sorrend lenne! :) Egyik nyomja a darát a másik a zöldet a 3. iszik, aztán így mennek körbe körbe! :)
Csak így növekedjenek !:)
Most próbálkoztam nekik önitató beszerelésével, hát nem tudom, hogy fogják kezelni! :)
használják-e majd a szopókát! :)
Válasz #1003. hozzászólásra

Füvet ne add neki sokat, mert akkor nem eszik utána a darát, meg nem is híznak tőle.
Mi is száraz darán van tartva, próbáltunk moslékkal(NEM ételmaradvány!) etetni, csak nem szeretnek, vagyis nem nagyon esznek.
Én csak este a dara etetés, jóllakás után adok neki pár füvet, mert utána erre ordítanak.
Most meg kb 90 kilósak a sertésünk 6-7 hónaposan.
(búza+árpa+kukorica).
Válasz #1003. hozzászólásra
Most jött ki rajta a kaja átállás.füvet vedd el tőle.vagy csak keveset.azt is inkább fonnyasztva.
Üdvözlet!
Tudom, lehet nem jó helyen, de egy kis érdeklődésem lenne, röfi tartással kapcsolatosan. Régen még gyerekkoromban volt pár malackánk, és most úgy gondoltam ideje lenne feleleveníteni, vagy megpróbálkozni a tartásukkal, ezen felbuzdulva vettem is 3-at, már 3-4 hete nálam vannak, viszont mostanában az egyiknek hígabb, olyan kása szerű a széklete, a színe normális.
Száraz, darás tartáson vannak, és egy kicsi zöldtakarmánnyal fűszerezve.
Mitől lehet ez? megengedhető a hígabb széklet? Tőletek mint tapasztalt állattartóktól kérdezem.
Köszönettel!
Válasz #1000. hozzászólásra
Meg apám is dolgozott TSZ idején. :) Mindenes volt.
Tehenész is volt.
Válasz #994. hozzászólásra

Már most 450 ft/kg körül mozog , de sajna eléggé lecsökkent a környéken az állomány.
Kérdésedre a válaszom, h vannak kocák-he-he
Sztem nem lenne publikus ,ha leírnám, h xy db , csak annyi , h van/vannak ,lehet, h rákéne menni , csak a kocázásra?????
Válasz #997. hozzászólásra
Én dolgoztam 8 évig!
http://www.archivnet.hu/galeria_pop.php?ga_id=74http://
Hali, anca dolgozott.
Válasz #996. hozzászólásra
Helló!
Köszönöm válaszod.
Még egy kérdés , valaki közületek dolgozik sertéstelepen?
Válasz #995. hozzászólásra
Helló!
Én itt az apróhirdetés rovatban szoktam látni meg ha jó emlékszem a expressz.hu-n is láttam már eladókat.
Válasz #969. hozzászólásra

Helló!
Pontosan ilyen sertés fiaztató battériát keresek mint a
969 es hozzászólásodban tettél fel képet.
Valaki mondja már el nekem hogy honnan lehet ilyet szerezni ??
Már mindenkit megkérdeztem , de senki nem tud semmit....:( :(
Válasz #993. hozzászólásra
Most hány kocával termelsz?
Üdv.
Milyen sertés árak mozognak felétek?Szépek a malackák.
Válasz #991. hozzászólásra
Én már a 28 napos választás híve vok , de ha a koca kövér volt és még jócskán bírja , akkor van , h 35 napra (5 hétre) történik a választás.
Válasz #989. hozzászólásra

Ha nincs ilyen lehetőség akkor sajna cumiztatni kell/kéne.....
)

Csak az enyémnek 16(8-8) csecse van így pont tudták szopni persze nagyon hamar leszívja a sok malac így már 5 hetesen vállasztottam őket(mondjuk mindég 5 hetesen vállasztok :-D
az utolsó két képen(amit feltettem) azok is 3 hetesek!
És mit kellett volna csinálni, ha nincs másik koca?
Válasz #983. hozzászólásra
.
Ezek olyan 3 hetes korba készülhettek , azóta már levannak választva.16 db volt , de csak 14 cicije volt , így 1 db még potyázgatott , de 1et átkellett tennem másik koca alá.
Nekünk az ólak előtt van egy homokos kifutó ott alakítottunk ki egy dagonyázó gödröt.Ahol minden nap le vannak fürdetve a disznók(malactól a hízóig).Van amikor egész nap kint van a koca elfürdik elnapozik jól érzi magáta nagy melegben.Sokat használ nekik a sár fürdő.
http://utajovobe.eu/hirek/elelmezes/1064-miert-fogy-valojaban-a-hazai-sertesallomany-az-okokrol
Ez a brutális meleg mindenkit és mindent megviselt, nekem két kocám fialt egyszerre, pont a legnagyobb forróságban. Az egyik 14-et élve 4-et halva, de úgy hogy fialás után 2-nappal jött ki az utolsó, az élő malacokat meg sorra nyomkodta agyon, a másik kocám 1 héttel a fialás előtt abbahagyta az evést és bármit csináltam neki nem evett, 6-ot fialt élve 11-et halva és ráadásul ki sem tőgyelt, meg 46 fokos lázzal húztuk ki az olból 3 napig hűtöttük, már aránylag jól van, de még mindíg nem sokat eszik. A malacok száma most 10, ez az először fial koca alatt van úgy hogy a sajátjaiból 10-et agyon nyomott, és a másikét pedig aláraktam. De nem is csodálkozom semmin mert nappal kint 40-41 fok volt, az ólban 38, éjszaka kint 28-29, az ólban 32-33 úgy hogy egész nap ment rájuk a ventilátor.
Moderálási elveink miatt törölve.
Czanik Sanyi (1178)
2012-07-24 12:34:48

Hány hetesek a malacok?Szépek!
Válasz #968. hozzászólásra

Ez a koca is 16-ot fialt de 15 maradt meg neki!
Élve született malacok száma 13 felett van. Sok volt a megnyomás elhullás, valószínű a kocák nem bírták a meleget...
Válasz #979. hozzászólásra
Nekem jó lett , eddig 16-15-14 db ill. sajna az 1ik koca épp kezdett vna fialni és a szíve a hőgútától megállt.
Szívás.........
Válasz #978. hozzászólásra

Szeptemberre lessz 25-30 db.A nyári fialás most nemjol sikerült.
Válasz #977. hozzászólásra
Úgy volt ,h küldök Hozzátok "kuncsaftokat" , de utána eszembe jutott ,h őszre mondtátok a hízókat-igaz?
De azért mi csináljuk tovább
Válasz #974. hozzászólásra
már ebben az évben kevesebb lesz sőtt ha igy halad meg is szűnik mert biztos veszteség föleg ha nem tudják megfizetni akik amugy megennék akkor .....
Válasz #960. hozzászólásra

"már most 7000 ft os kukoricárol beszélnek aztán még hol az aratás"
Ez nálunk a táposnál ennyi.
háznál még van, de egyelőre nem lehet venni, mert érdekesen vannak a szemek termékenyülve. Mét ott is, ahol "talpig zöld" a kukorica.
Borsót viszont lehet venni 11 000 Ft/ q áron.
Válasz #973. hozzászólásra
Ilyen termény aráktól (visszamenőleg is) ne várjunk több sertést, csoda hogy ennyi van. Nem csodálkoznék, ha 2 éven múlva 2,5 millió lesz.
Nincs már 3 millió disznónk

Vagy meglátta a gazdát, és reflexből szétdobja !
Figyizzétek a koca hátsó lábát (feltette a rekesztőre) , lehet, h Voltarent szeretne kapni? --he-he
Eladó 24 db választási malac te: 06 30 58 57 168 Dunaföldvár
Válasz #964. hozzászólásra

Nem keresgéltem tovább, P@só főkanásznak tettem be, hátha talál benne okosságokat !
Válasz #957. hozzászólásra

Arra nem terjedt ki ez a kutatás, hogy reagál a szervezet a különböző anyagok aránya alapján? Csak kíváncsiságból.
Válasz #961. hozzászólásra
500 ért elég lessz eladni ám mert az emberek nem tudják kifizetni nincs pénzűk tavaly decemberben 400 ért is huzták a szájúkat