Az augusztus hónapot átölelő színes eseménysor négy nagy egységből áll, egyaránt szól öregeknek és fiataloknak, kicsiknek és nagyoknak, az extrém sportok és a kultúra szerelmeseinek. Hajdúböszörmény város 37000 hektáros határával az ország 4. legnagyobb közigazgatási területű mezővárosa, az ország legjobb adottságaival rendelkező termőhelye, s a legtöbb mezőgazdasági vállalkozó, őstermelő, agrárszövetkezet büszke lakóhelyére. Rendezvényeink célja a vidék, a mezőgazdaság szeretete, a föld éltető ereje.

Augusztus 15-17. között rendezzük meg a Hajdúsági Expo-t, amely a Traktorhúzó Európa Kupa versenysorozat magyarországi állomása, emellett nagyszabású mezőgazdasági gépkiállítás és termékbemutató, valamint a Nagy Talajművelő Show lesz, ahol a gazdák számára ismert márkanevek, a Kverneland, Lemken, Vogel Noot és az Agro-Békés által forgalmazott Case-IH erőgépek és gépkapcsolatok mutatkoznak be a város határában, a hajdúsági föld megművelése során.



Három napon keresztül jeles szakmai előadók tájékoztatják a környékbeli gazdákat a mezőgazdaság aktuális kérdéseiről. Közép-Kelet-Európában egyedülálló traktorhúzó verseny várja az érdeklődőket. Színes kulturális programokról a hét történelmi hajdúváros művészeti csoportjai gondoskodnak.

A színes rendezvények látogatása mellett mindenki megismerkedhet történelmi hangulatú településünk turisztikai látványosságaival, pihenésképpen megmártózhat a testre és lélekre egyaránt jótékony hatású Bocskai Gyógyvízben.

Jó szórakozást, kellemes időtöltést kívánunk! Látogasson el hozzánk, szeretettel várunk mindenkit városunkban, Hajdúböszörményben.

Kiss Attila
polgármester