Hol van az a hely, ahol már a második Zoomlion kistraktor állt munkába az elmúlt 3 év során, és ahol az állattartástól a szártépésen át, a szántásig – számtalan munkaműveletbe, nap-mint-nap befogják a megbízható kínai mindeneseket?

A gazda másodszorra is a Zoomlion márka mellett döntött

Az idei AGROmashEXPO-ra, a Farmet rendkívül színes termékbemutatóval érkeztek. Újdonságként mutatkozott be a Triton 450 PS tárcsás szántóföldi nehézkultivátor, amely a sekélyebb tárcsás és mélyebb kultivátoros művelés előnyeit egyesíti egy munkagépben.

Újdonságként mutatták be a Triton 450 PS tárcsás szántóföldi nehézkultivátort

A Rotáció Kft. minden év márciusában nagy szabású rendezvénnyel indítja a szezont. A Rotáció Expo egy nemzetközi mezőgazdasági, kertészeti és erdészeti gépkiállítás és vásár egyben. A kiállítást, idén új helyszínen, a Rotáció Kft. telephelyén (Tata, Bacsó B. u. 39/A) tartják meg, 2019. március 7-9. között.A Same új Dorado Natural szériája négy - 65, 75, 88 és 97 lóerős – modellt foglal magában. A Same új Dorado Natural szériájába négy modell tartozik. A traktorok közös nyomócsöves befecskendező rendszerrel, 2.000 bar maximális befecskendezési nyomással, turbófeltöltővel és töltőlevegő-hűtővel rendelkeznek.

Két sebességváltó, egy 15/15 fokozatú illetve egy 15/30 fokozatú eco változat választható – fotó: SDF group

A robotpilóta-rendszer nem kis beruházás, melyet hosszas döntés-előkészítés előz meg. Szembe kell állítani a rendszerrel elérhető hasznot, előnyöket a beruházás költségével, és a mérlegnek mindig a jó irányba kell billennie!

Harsányi Zsolttal, a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) elnökével, az AXIÁL Kft. tulajdonos-ügyvezetőjével beszélgettünk a PREGA Konferencia és Kiállításon. Köszöntő beszédében külön kiemelte, milyen nagy versenyelőnyt jelentene az 5. generációs mobilhálózat kiépítése a magyar agrárium számára.

A továbbfejlődéshez szükség van az évek során összegyűjtött és feldolgozott adatokra – fotó: Agroinform.hu

Tudósítás a második magyarországi KRAMP franchise kiskereskedelmi bolt megnyitójáról, Szegedről. Akik a mezőgazdasággal szoros kapcsolatban állnak, azoknak talán nem kell bemutatni az 1951-ben, Hollandiában alapított KRAMP vállalkozást, ami napjainkra az egyik legjelentősebb mezőgazdasági gépalkatrészeket és kiegészítő termékeket forgalmazó kereskedelmi hálózattá nőtte ki magát Európában.

Az üzletben minden megtalálható, ami a gazdálkodáshoz vagy a kertészkedéshez kell

A 2019-es AGROmashEXPO-n az innováció kapta a főszerepet a KITE Zrt. pavilonjában. Amellett, hogy bemutatták szerteágazó tevékenységüket, mindenbe belefűzték az újdonságok megjelenítését. A legújabb műszaki csodáktól egészen az óránként megjelenő fény- és lézershow-ig minden látványelem azt szolgálta, hogy bebizonyítsák: ma a mezőgazdaság elképzelhetetlen a modern eszközök nélkül.

Mindegyik John Deere sorozatból kiállítottak egy erőgépet – fotó: Agroinform.hu

A meglévő vetőgép-szériát a Dama "New Edition mit Corex-Plus-Scheibenscharen” és a Dama "New Edition Isotronic” modelljei egészíti ki. A Dama „New Edition Corex Plus“ munkaszélessége három méter, vetőmagtartálya pedig 600 liter, ami 100 literrel nagyobb mint a korábbi Dama 300-as modellé. A Dama „New Edition Isotronic” modell Corex-Plus csoroszlyarendszerrel szerelt, új ISOBUS elektronikával és az elektromos meghajtással.

A Dama „New Edition Corex Plus“ munkaszélessége három méter, vetőmagtartálya pedig 600 liter, ami 100 literrel nagyobb mint a korábbi Dama 300-as modellé – fotó: maschio.com