A Kuhn az idei szezonban bővítette a vontatott és önjáró takarmánykiosztó kocsikínálatát. A Profile-széria új takarmánykeverő kocsijai vertikális keverőcsigával szereltek, 18-34 m3 takarmány befogadására képesek, és akár 270 állatlétszámú gazdaság ellátására is alkalmasak.

A Profile-széria új takarmánykeverő kocsijai vertikális keverőcsigával szereltek – fotó: KUHN group

Az Oehler vállalat új GFK hígtrágyaszállító-kijuttató tartálykocsi-szériával bővítette kínálatát, melynek első modellje a 18.500 liter befogadóképességű PPT 185-GFK típus. A szériát továbbiak követik, 8000 és 25 000 liter közötti tartálytérfogattal rendelkező modellekkel.

Az új hígtrágyaszállító-kijuttató tartálykocsi-széria első modellje, a 18.500 liter befogadóképességű PPT 185-GFK típus – fotó: oehlermaschinen.de

A Deutz-Fahr kombájnkínálatát a 2019-es szezonra új, kompakt formatervezésű 5 szalmarázós, C5305 típusjelzésű kombájnmodellel egészíti ki. A C5305 modellt Deutz közös nyomócsöves befecskendezésű TCD L6 típusjelzésű, 6,1 literes hengerűrtartalmú, 180 lóerős, V. emissziós szintű motor hajtja meg.

A magtartály befogadóképessége 4600 liter, ürítő rendszerének szállítási teljesítménye 75 L/s – fotó: SDF Group

2019-ben a CLAAS az AQUA NON STOP COMFORT automatikus késélezőt LED-es belső megvilágítással és a köszörülőkamrában belső öblítéssel látta el. A bálázó- és felszedőkocsi-kések köszörülése ezzel most még kényelmesebb lett.

A bálázó- és felszedőkocsi-kések köszörülése még kényelmesebb lett – fotó: CLAAS

A Valtra vállalat az V. szintű emissziós előírások kielégítése érdekében 130 kW teljesítmény fölötti N-, T- és S-szériájú traktorjain 2019-re módosításokat hajtott végre. 2019 januárjától a Valtra a T- és S-sorozatú traktorait az V. szintű emissziós előírásokat kielégítve gyártja. A Valtra N-szériájú traktorok közül az N174-es modell előírásoknak megfelelő gyártása tavasszal kezdődik, az N134-es modell új emissziós besorolású verzióját pedig ősszel kezdik gyártani.

Az új traktormodelleket az új LFTN-D5 AGCO motor hajtja majd, amelyek SCR-technológiával működnek – fotó: valtra.com

A Deutz-Fahr az 5D traktor-szériáját négy új „Keyline“ modellel egészítette ki, 65 és 91 lóerő között. Az új traktorok teljesítményéért az ismert háromhengeres, FARMMotion motor felel, az emissziós norma kielégítése pedig kipufogógáz visszavezetésével valósul meg. Összesen két mechanikus irányváltós hajtómű áll rendelkezésre, egy 15+15 vagy egy 30+15 sebességfokozatú.

A Deutz-Fahr az 5D traktor-szériáját négy új „Keyline“ modellel egészítette ki, 65 és 91 lóerő között – fotó: sdf-group

Újabb, egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MKB Pénzügyi Csoport és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ). A 2017-ben aláírt első, majd a 2018-ban megújított együttműködési megállapodás tapasztalatai egyértelműen igazolják, hogy hosszú távon is sikeres lehet egy pénzügyi csoport és egy agrárszakmai szervezet együttműködése.

Az MKB Pénzügyi Csoport a következő egy évben is biztosítja a MEGFOSZ működéshez és szakmai programjának végrehajtásához szükséges anyagi forrásokat – fotó: Agroinform.hu

A korszerű járműfejlesztés, a megbízható futóművek ismérvei és a járműfenntartás költségeinek csökkentése is témája lesz az április 5-i BPW-MEGOSZ-PREGA Agrártalálkozó és Szakmai Nap elnevezésű rendezvénynek. A mezőgazdasági technológiafejlesztéseknek megfelelő műszaki lehetőségek megismerése a termelőknek és a gépgyáraknak egyaránt fontos. Ezért a témakörben a Mezőgépgyártók Országos Szövetsége (MEGOSZ) és a BPW-Hungária Kft. szakmai konferenciát rendez 2019. április 5-én Szombathelyen.