Két éve, az AGRITECHNICA-n mutatkozott be a holland Multi Tool Trac eszközhordozó gép, melynek most új, kompaktabb változata készül.

Az új projektben már kompaktabb építésű változatot fejlesztenek – fotó: MTT Tractors BV

A PREGA AgRobot Show-n ismét bemutatkoztak a robotika legújabb fejlesztései, melyek már a mezőgazdaságban is bizonyítanak.

Önvezető robot, ami nagyon hasznos lehet gyümölcsösökben is – fotó: Agroinform.hu

Az AXIÁL úgy látja, egyre kevesebben várnak a különböző gépvásárlási pályázatokra, inkább az alacsony kamatú hiteleket veszik igénybe. A precíziós gazdálkodás foglalkoztatja a gazdákat, de még mindig kissé szkeptikusan állnak hozzá.

Az AXIÁL saját gazdaságaiban a forgalmazott gépeket ki is próbálhatják, így a saját észrevételeiket adhatják át a vevőknek – fotó: Agroinform.hu

A Deraland Kft. traktorok, nagy üzemi tömeggel rendelkező mezőgazdasági gépek kiegészítőinek, illetve traktorra szerelhető homlokrakodók, teleszkópos, kerekes és egyéb rakodó gépek munkaeszközeinek forgalmazójaként és szaktanácsadójaként vált ismertté. A cég széles, világszínvonalú márkákkal és azok széles termékpalettájával áll a gazdák és gépüzemeltetők rendelkezésére.

A Deralandnál megtalál mindent, ami a traktor körül számít – fotó: Agroinform.hu

A metszés komoly szakértelmet és nagy élőmunka-ráfordítást igényel. A hagyományos metszési munkákat egyre többen gépek bevonásával könnyítik meg. Milyen lehetőségek vannak erre?

KMS fűrésztárcsás síkfalmetsző vágósíkja egyedülálló módon biztonsági elcsuklással is rendelkezik – fotó: Bartifarm Kft.

A Vicon termékei között megtaláljuk a függesztett és vontatott fűkaszákat, a fix és változókamrás bálázókat, az egy- és kétrotoros kivitelben gyártott rotoros rendképzőket és a széles választékban előállított rendterítőket.

A termékpalettán minden gazdálkodó megtalálja a pénzügyi lehetőségeinek és műszaki elvárásainak legmegfelelőbb gépeket – fotó: Készenlét Zrt.

Hannoverben mutatkozott be a nemzetközi nagyközönség előtt a finn ELHO új vontatott szecskázógépe, a COBRA 7710T.

A silózó teljesítményigénye minimum 250 LE – fotó: elho.fi

Béres Attila nem engedheti meg magának, hogy mellényúljon gépvásárláskor, ezért tart ki a CLAAS traktorok és az AXIÁL partnersége mellett. Nehéz körülmények között nehézsúlyú erőgépre van szüksége.

Nem elegendő a munkához megfelelő motorteljesítmény, súlyra is szükség van, hogy a traktor húzza a pótkocsit, ne fordítva – fotó: AXIÁL Kft.

Módosult 2020. január 15-től a forgalomba hozatalra engedélyezett növényvédelmi gépeknél alkalmazott matricadíjszabás.

Az 5 dm3-nél nagyobb névleges térfogatú tartállyal rendelkező növényvédelmi gépeket típusminősítési eljárás alá kell vetni – fotó: Pixabay

A nehezen művelhető, magas agyagtartalmú perctalajok magágykészítése nehéz feladat, a Busa Bt. kétféle megoldást is kínál a problémára.

Gumihenger-elmunkáló – fotó: Busa Bt.

Tavaly ősszel, Hannoverben mutatkozott be a Strautmann rendfelszedő pótkocsikínálatának új csúcsmodellje, a Magnon CFS.

A Magnon CFS sorozat BPW futóművekkel van szerelve – fotó: Strautmann

Új John Deere ATU200 automata kormányzás és komplett AutoTrac GPS-rendszerek Case, Claas, Deutz-Fahr, Fendt, John Deere, Massey Ferguson, New Holland és Valtra traktorokhoz, kombájnokhoz. Sorvezető helyett válassza az automata kormányzás megoldásokat!

A JD ATU200 univerzális automata kormányzási rendszer segítségével kevesebb mint egy óra alatt AutoTrac-előkészítéses géppé alakíthatóak – fotó: AGROPARK

A tavalyelőtti 3026 darabos eladáshoz képest idén valamivel több mint 3131 traktor cserélt gazdát. Ugyanakkor ez még mindig meg sem közelíti a 2017-ben regisztrált 4257 forgalomba helyezést.

A legnagyobb forgalom a 1501-3000 kilogrammos traktorok piacán mutatkozott – fotó: Pexels

Most egyedülálló akció keretében vásárolhat új John Deere 6155M traktort a KITE Zrt.-től, csupán limitált ideig! Az akciós ár mellett számos szolgáltatással állnak az Ön rendelkezésére a gépéletút teljes ideje alatt, legyen szó finanszírozásról, biztosításról, oktatásról, szervizről vagy éppen alkatrészről.

A KITE szaktanácsadási szolgáltatásával teljeskörűen kihasználhatja a precíziós gazdálkodás nyújtotta lehetőségeket – fotó: KITE Zrt.