MAXIMA 3, KOSMA szementkénti vetőgépedet, valamint LEXIS permeteződet! Biztosítsd prémium munkagépeidet a 2023-as szezonra idei kondíciókkal, forint alapon, árfolyamkockázat nélkül*! Az elektromos meghajtással rendelkező vetőgépek, valamint a LEXIS permetező is tökéletesen beilleszthető a precíziós gazdálkodásba.

* Az akció a 2022. augusztus 31-ig megkötött szerződésekre érvényes!

KUHN MAXIMA 3 szemenkénti vetőgépek

Európaszerte a szemenkénti vetés etalonja a KUHN MAXIMA. A gép kiváló minőségének és a precízen elvégzett munkájának köszönhetően napjainkban is számos első és második generációs gép dolgozik a szántóföldeken. A gyártó megtartotta az előző generációs munkagépek előnyeit és továbbfejlesztette azokat, ez a folyamat vezetett a KUHN MAXIMA 3 megalkotásához.

KUHN MAXIMA 3 elektromos szemenkénti vetőgép

KUHN MAXIMA 3 elektromos szemenkénti vetőgép – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

A különböző vázkialakításoknak köszönhetően a sortávolság 5 cm-enként változtatható 45-80 cm között. A gazdasági mérethez igazodva függesztett és vontatott, 6-12 soros kivitelben érhetőek el a gépek. Mechanikus és elektromos (E) kivitelben is beszerezhető. A MAXIMA 3 E kivitel esetében a gép minden adagoló egységét elektromos motorokkal szabályozza: a vetést, a műtrágya-adagolást és a mikrogranulátum-kijuttatást. Az E változat lehetőséget biztosít a vetőmag és a műtrágya differenciált kijuttatására.

A MAXIMA 3 vetőgépek beállítása rendkívül egyszerű, a vetőegységek előkészítésének megkönnyítése érdekében a beállítás szerszámok nélkül, gyorsan és egyszerűen elvégezhető. Köszönhetően az új fejlesztéseknek a vetőmagok talajba helyezése pontosabb, az új kijuttató rendszer pedig jobb vetőmagvezetést biztosít. A megújult adagolóegység hatékony légáram-elzárással garantálja az optimális vetőmag kijuttatást. A KUHN vetőtárcsák széles választéka megoldást nyújt az eltérő vetőmag-típusokhoz.

KUHN KOSMA szemenkénti vetőgépek

A gyártó a kisebb teljesítményű erőgépekkel rendelkező gazdaságok igényeit is figyelembe véve fejlesztette ki a KUHN KOSMA szemenkénti vetőgépeket. A gép koncepciója a már Magyarországon is bizonyított MAXIMA vetőgépcsaládhoz hasonlóan magasan opcionálható, ugyanakkor a tervezésnél elsődleges szempont volt a kisebb önsúly elérése és a kompaktabb gépkialakítás. A KOSMA esetében a traktorhoz közelebb eső súlypontnak köszönhetően kisebb erőgéppel rendelkező gazdáknak is lehetőségük van egy nagy precizitású vetőgép alkalmazására.

KUHN KOSMA szemenkénti vetőgép

Magasan opcionálható KUHN KOSMA szemenkénti vetőgép – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

A KOSMA sorozat elérhető mechanikus és elektromos változatban egyszerű KMS kezelőfelülettel, vagy vezérelhető ISOBUS-os kivitelben a traktor monitorról / CCI terminálról. Felszereltségét tekintve a MAXIMA-val megegyezően 950 literes műtrágya és mikrogranulátum tartállyal rendelhető.

KUHN LEXIS permetezők

Az egyszerűen használható vontatott LEXIS szántóföldi permetező a hatékonyság maximalizálása érdekében került kifejlesztésre. A gép gyorsan elvégezhető beállítása, felhasználóbarát kezelőfelületei és könnyű karbantartása a permetezés minden műveletét egyszerűvé teszi. A LEXIS precízen juttatja ki a permetezőszert, hogy hosszan tartó, tökéletes védelmet nyújtson a növényeknek.

A LEXIS rendkívül kompakt kivitelezésének köszönhetően a tartály 3000 liter térfogatú, a teljes magassága pedig mindössze 4 méter. A tartály és a munkazóna kialakítása, a vegyszerbekeverő tartály elhelyezése, a multifunkciós szelepek egyszerűvé teszik a gép használatát és garantálják a kiváló üzemi teljesítményt. Az eltömődés ellen négy lépcsős szűrési védelemmel rendelkezik a munkagép.

KUHN LEXIS permetező akció

Kompakt és kezelőbarát KUHN LEXIS permetező – fotó: KUHN Mezőgazdasági Gép Kft.

A rövid tengelytáv és az alacsony súlypont kialakításának köszönhetően a permetező fordulékony és stabil, ezáltal a terepviszonyoktól függetlenül mindig biztonságosan üzemeltethető. A taposási károk minimalizálásának érdekében a KUHN szántóföldi vontatott permetezőihez többfajta kormányzási módot ajánl.

A gépek alapfelszereltségben magas szekciószámmal rendelkeznek (5-6-7), de igény szerint fúvókánként is szakaszolhatóak. A KUHN LEXIS 18-24 méteres keretszélességben, acél, vagy alumínium kivitelben, valamint 28 méteres alumínium szórókerettel rendelhető. Opcionálisan keretszintezéssel is elérhető a permetező.

Az akció feltételeiről és a gépek pontos felszereltségéről érdeklődj az alábbi elérhetőségek egyikén, vagy keresd a KUHN Magyarország kereskedelmi képviselőit!

KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. | www.kuhn.co.huinfohu@kuhn.com +36 76 500 460

Szeretnél az elsők között értesülni a KUHN Mezőgazdasági Gép Kft. akcióiról és aktuális híreiről? Kövesd a Facebook-oldalukat ide kattintva!