Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Borzalmas állapotok: áradások és földcsuszamlások miatt utakat kellett lezárni

  2021. május 20., csütörtök 14:36 Időjárás

  A csapadékos időjárás következtében árhullámok indultak a folyóinkon és utakat kellett lezárni az ország több térségében.

 • Terjed az E10 üzemanyag, és ez a magyar kukoricatermelőknek is jó hír!

  2021. május 20., csütörtök 13:37 Gazdaság Hirdetés

  Az elmúlt év nehézségei, a pandémia kicsit háttérbe szorított olyan fontos témákat, mint például az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése. Ennek ellenére a döntéshozók, a gyártók és a szegmens érintett szereplői továbbra is kitartóan dolgoznak ezen célok elérése érdekében, és az idei évben is két további országban kerül...

 • Megcéloznád a külföldi piacokat? Jelentkezz!

  2021. május 20., csütörtök 13:13 Kertészet és szőlészet Sajtóközlemény

  Az Agrármarketing Centrum képzése a magyar borászatok exporttevékenységét támogatja egy 5 héten át tartó online előadássorozattal. Az egyedülálló programsorozat átfogó és országspecifikus információkkal ismerteti meg a külpiacokon jelen lévő és újként belépő magyar borászatokat.

Újabb adókönnyítések a mezőgazdaságban! Ezek a legfontosabb változások

Újabb adókönnyítések a mezőgazdaságban! Ezek a legfontosabb változások

2021. május 20., csütörtök 12:30 Gazdaság

Az Országgyűlés előtt lévő törvényjavaslat jelentős kedvezményt hozhat az agráriumban tevékenykedő egyéni vállalkozók számára, ami következtében adózási szempontból az őstermelőkkel azonos elbírálásban részesülhetnek.

Növényvédelmi előrejelzés: futótűzként terjednek a betegségek

Növényvédelmi előrejelzés: futótűzként terjednek a betegségek

2021. május 19., szerda 15:28 Kertészet és szőlészet

Az almafalisztharmat gyorsuló ütemben terjed, és a varasodás ellen is intenzíven kell védekezni. A csonthéjasok pedig továbbra is sok feladatot adnak. Az Agroinform.hu 2021. évi 20. heti növényvédelmi előrejelzése.

Extrém szélsebesség, hatalmas viharok – erre számíthat Magyarország

Extrém szélsebesség, hatalmas viharok – erre számíthat Magyarország

2021. május 19., szerda 12:36 Időjárás

Fokozódó, extrém szélsebességű viharokat és ezzel együtt növekvő viharkárokat hoz a klímaváltozás Magyarországon – állapította meg Péliné Németh Csilla meteorológus pénteken a Másfélfok - Éghajlatváltozás közérthetően oldalon közzétett cikkében.

A drónok kiütik a repülőket a növényvédelemből?

A drónok kiütik a repülőket a növényvédelemből?

2021. május 19., szerda 10:55 Gépészet

Egyre nagyobb az érdeklődés a drónok iránt, aminek hatására a klasszikus repülőgépes növényvédelem is új megvilágításba kerül. A szakemberek szerint azonban nem kell a korai nyugdíjazás miatt aggódni.

Mintha dézsából öntenék: még több eső zivatarveszéllyel

Mintha dézsából öntenék: még több eső zivatarveszéllyel

2021. május 19., szerda 05:34 Időjárás

Délnyugat felől érkezik az újabb csapadékzóna, amely szerdán és csütörtökön nagyobb eséllyel a déli területeket fogja kiadósan megöntözni.

 • A vadállományt megtizedelő rejtélyes betegség okait is itt kutatják

  2021. május 18., kedd 16:34 Gazdaság Hirdetés

  A Genetika és Biotechnológia Intézet 107 fő munkatársával együtt a kutatás-fejlesztésre, az innovációra, továbbá az oktatásra és az eredmények hasznosítására fókuszál. Ismerjük meg a Genetika és Biotechnológia Intézet munkáját közelebbről, Dr. Posta Katalin intézetigazgatóval készített interjún keresztül.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]