Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
2020 fókuszában a talajvédelem és a generációváltás áll majd

2020 fókuszában a talajvédelem és a generációváltás áll majd

2019. december 29., 09:00 Gazdaság

Az adózás és az agráröröklés megújítása is várható; nyolc százalékkal nőhet a minimálbér 2020-ban; kedvező változások a fiatalgazda-támogatások jogszabályaiban; forradalmi módszer a génszerkesztés és a precíziós nemesítés terén; hatalmas rekord született az amerikai kukoricatermesztők versenyén. Az Agroinform.hu heti – 2019. évi utolsó –...

Paprikahajtatásnál ezekre mindenképpen figyeljen oda!

Paprikahajtatásnál ezekre mindenképpen figyeljen oda!

2019. december 28., szombat 14:15 Kertészet és szőlészet

Legnagyobb felületen Magyarországon a paprikát hajtatják, a szabadföldi étkezési paprika termesztése is fokozatosan bevonul a fóliák és az üvegházak alá, ahol kedvezőbb feltételek mellett jövedelmezőbben lehet termeszteni, és azok az éghajlatváltozások, amelyek a szabadföldön már-már kritikussá tették a termesztését, zárt rendszerben...

2019 második felének nemzetközi gépújdonságai (rengeteg videóval)

2019 második felének nemzetközi gépújdonságai (rengeteg videóval)

2019. december 28., szombat 08:00 Gépészet

A korábbi évek hagyományaihoz híven, az idei utolsó két hétvégén is egy csokorba gyűjtjük és áttekintjük a mögöttünk hagyott 12 hónap nemzetközi gépújdonságait. Folytatva összeállításunkat, lássuk, melyek voltak a második félév új fejlesztései!

 • Jótékonysági vadászatot tartottak országszerte

  2019. december 27., péntek 20:51 Erdő- és vadgazdálkodás

  Jótékonysági vadászatot rendeztek országszerte; a befolyt 30-35 millió forintot kórházi gyermekosztályok kapják – közölte a vadászat főszervezője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

 • Viharos szélre, éjszakai fagyokra készüljünk

  2019. december 27., péntek 16:12 Időjárás

  Szombaton sokfelé erős, viharos széllel kísérve folytatódik a hideg levegő beáramlása térségünkbe. A következő napokban az ország döntő részén éjszakai fagyokra is kell készülni.

 • A fatermesztés hozzájárul a termőföldek eredményes és fenntartható hasznosításához

  2019. december 27., péntek 16:00 Erdő- és vadgazdálkodás

  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézete munkatársainak közreműködésével készített kiadványban, az erdészeti fajtanemesítés és fajtavizsgálat sok évtizedes tapasztalataira alapozva, a nyár, fűz és akác fajtákat mutatják be.

 • Egyre többen vásárolják az egészséges péktermékeket

  2019. december 27., péntek 15:00 Gazdaság

  Évente átlagosan négy százalékkal több pékárut adott el a Jókenyér márka termékeit gyártó Ludwig és Mentes Kft. az utóbbi 5 évben, a növekedéssel párhuzamosan 96-ról 170-re növelték a munkavállalói létszámot – közölte a társaság az MTI-vel.

 • Folyamatban van a 2021-es Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezése

  2019. december 27., péntek 13:13 Erdő- és vadgazdálkodás

  Folyamatban van a 2021-ben Budapesten megnyíló "Egy a Természettel" Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezése – tájékoztatott a rendezvényért felelős kormánybiztos pénteken Kápolnásnyéken.

 • Nyilvános az országos kukoricakísérlet eredménye

  2019. december 27., péntek 12:11 Szántóföld

  Tíz helyszínen összesen 39 kukoricahibridet teszteltek az elmúlt hónapokban a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, a Gabonatermesztők Országos Szövetsége és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara posztregisztrációs fajtakísérletében. A gazdálkodók számára kézzelfogható segítséget nyújtó, tizenharmadik alkalommal megvalósított...

 • Jelentős változások az ASP miatti kockázati besorolásban

  2019. december 27., péntek 11:30 Erdő- és vadgazdálkodás

  A Szakértői Csoport* december 19-ei ülésén megfogalmazott javaslata alapján az országos főállatorvos minden alacsony kockázatúnak minősített vadgazdálkodási egységénél közepes fokozatúra módosította a kockázati besorolást. Az intézkedés célja a fertőzés terjedésének lassítása és a vaddisznóállományok hatékonyabb gyérítése a még mentes...

 • Figyeljünk, milyen virslit veszünk!

  2019. december 27., péntek 09:42 Gazdaélet

  A közelgő szilveszterre tekintettel 22-féle virslit vizsgált meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált Élelmiszer és Vegyipari Laboratóriuma, két termék összetétele eltért a csomagoláson olvasható tájékoztatástól.

Bemutatunk egy sikeres magyar agrárvállalkozást

Bemutatunk egy sikeres magyar agrárvállalkozást

2019. december 27., péntek 09:23 Állattenyésztés Hirdetés

A hazai állattartásnak folyamatos fejlesztésekre és hatékonyságnövelésre van szüksége; ezeket az alapvetően technológiai lépéseket és biológiai igényeket csak az azokhoz pontosan illeszkedő, precíziós takarmányozással lehet valóban hatékonnyá tenni.

Hogyan viselik a meleget az őszi vetésű kultúrák? Nagyon hiányzik a hideg és a hó a földekről!

Hogyan viselik a meleget az őszi vetésű kultúrák? Nagyon hiányzik a hideg és a hó a földekről!

2019. december 26., csütörtök 14:39 Szántóföld

Mutatjuk az Országos Meteorológiai Szolgálat részletes agrometeorológiai elemzését.

41,44 t/ha – Hatalmas rekord született az amerikai kukoricatermesztők versenyén!

41,44 t/ha – Hatalmas rekord született az amerikai kukoricatermesztők versenyén!

2019. december 26., csütörtök 13:23 Szántóföld

Az USA-ban, ebben az évben ötvenötödik alkalommal rendezték meg az ország kukoricatermesztőinek versenyét, ahol bámulatos eredmények születtek.

XI. Kukorica Termésverseny eredményei és díjazottjai

XI. Kukorica Termésverseny eredményei és díjazottjai

2019. december 25., szerda 15:29 Szántóföld

A Magyar Kukorica Klub Egyesület célja a Termésverseny kiírásával, hogy rávilágítson a hazai és a környező országokban folytatott kukoricatermesztés lehetőségeire, népszerűsítse és elterjessze a legeredményesebb termesztési módszereket, hozzájáruljon a vidéki élet és a mezőgazdasági tevékenység jobb megismeréséhez, tekintélyének...

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]