Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
Egyre komolyabb nehézségekkel küzdenek a növénytermesztők

Egyre komolyabb nehézségekkel küzdenek a növénytermesztők

2018. október 21., 09:00 Gazdaság

Már dolgoznak a poloskainvázió megállításán; érkeznek a támogatások előlegei; jelentős kárt okozott az aszály a zöldségtermesztésben; miért nem fejlődik a kertészeti ágazat? Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

 • Traktorok a tengerentúlról

  2018. október 21., 08:00 Gépészet

  A hosszú hétvége második napján az eladó, használt, tengerentúlon gyártott nehéz univerzális traktorok között válogattunk piacterünk apróhirdetései között.

 • A klímaváltozás a kávétermésre is rossz hatással van

  2018. október 20., szombat 17:12 Gazdaság

  Az angolokat teaivó népnek tartjuk, mégis Európa hatodik legtöbb kávét importáló országa az Egyesült Királyság. Igaz, a tavalyi 161,5 ezer tonnás tavalyi behozatalával meg sem közelíti a hozzá képest aprócska Belgiumot, de vitathatatlanul Németország az EU legnagyobb kávéimportőre a maga egymillió tonnát meghaladó behozatalával.

 • A dísztök mérgező is lehet

  2018. október 20., szombat 16:56 Gazdaélet

  A tökfélék családjába tartozó fajok közül nem mindegyik ehető, a dekorációs célra szánt dísztökök toxikus vegyületeket tartalmaznak, ezért fogyasztásuk már kis mennyiségben is komoly, kellemetlen tüneteket okoznak: gyomorgörcsöt, hányást, hasmenést, kiszáradást – figyelmeztet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

 • A búza vetésterülete bővülni, a repcéé csökkenni fog

  2018. október 20., szombat 16:00 Szántóföld

  A kiszáradt talaj jelentősen akadályozta a késő nyári repcevetést Európában, növelve annak lehetőségét, hogy a mezőgazdasági termelők inkább a vonzó árú búzára koncentrálnak – írta elemzők véleménye alapján a Reuters hírügynökség.

 • Megnyitotta kapuit a Csabai Kolbászfesztivál

  2018. október 20., szombat 15:57 Gazdaélet

  A Csabai Kolbászfesztivál céljai megegyeznek a magyar mezőgazdaság fejlesztési irányaival, lehetőséget biztosítani a kis- és középvállalkozásoknak, húsüzemeknek, kistermelőknek és kézműveseknek a bemutatkozásra és megmérettetésre – mondta az agrárminiszter Békéscsabán a 22. alkalommal megrendezett kolbászfesztivál megnyitóján, pénteken.

 • Végre igazi balatoni hal kerülhet a vendéglátóhelyek asztalára

  2018. október 20., szombat 10:00 Állattenyésztés

  A Balatoni Halászati Zrt.-t beolvasztanák a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.-be (BHN), aminek eredményeként tisztán saját előállítású halakkal lehetne biztosítani a balatoni haltelepítéseket, és ki lehet alakítani egy olyan kereskedelmi értékesítési láncot, amely minőségi balatoni hallal látja el az éttermeket.

Egymást érik az akciók

Egymást érik az akciók

2018. október 20., szombat 08:00 Gépészet

Gépészet rovatunk heti cikkeiben most induló akciókról adtunk hírt, de beszámoltunk gépbemutatóról, és folytattuk az idei ősz gépújdonságainak bemutatását is, többek között.

 • Soha nem látott TOPCON akció

  2018. október 19., péntek 16:04 Gépészet Hirdetés

  A Topcon és kizárólagos hazai importőre az AgroPilot Kft. nagyszabású akciót hirdet, melyben mind a meglévő, mind pedig a GPS eszközzel még nem rendelkező gazdálkodók megtalálják számításaikat. Az akció keretein belül komplett kormányzási rendszerek és rendszer fejlesztések/kiegészítések egyaránt elérhetőek, mégpedig két év garanciával és...

 • Hűvösebb idő és záporok

  2018. október 19., péntek 15:48 Időjárás

  Borongós idővel indul a hétvége.

Íme a pick-up, ami után lassan már ekét merünk akasztani

Íme a pick-up, ami után lassan már ekét merünk akasztani

2018. október 19., péntek 15:26 4x4

Hazánk legnépszerűbb pick-upját, a Ford Ranger Wildtrak 3.2 TDCi 6AT-t teszteltük városban, vidéki utakon, autópályán és könnyű terepen, választ keresve arra a kérdésre, hogy vajon a duplakabinos-platós monstrum valóban egy többfunkciós, praktikus haszongépjármű vagy csak státusszimbólum.

Jól megfizetik a takarmánygabonát

Jól megfizetik a takarmánygabonát

2018. október 19., péntek 11:56 Terménypiacok

A takarmánybúza ára 26 százalékkal, az étkezési búzaé pedig 21 százalékkal magasabb októberben, mint tavaly ugyanekkor.

 • A CLAAS erősíti közép-európai értékesítését

  2018. október 19., péntek 10:49 Gazdaság

  Franz Baum lesz 2018. október 1-jétől a CLAAS Ausztria értékesítési igazgatója. A gépész szakember 1986 óta tevékenykedik az osztrák mezőgazdaságigép-piacon különböző munkakörökben.

 • 57 milliárd forint jut a tejtermelő gazdaságoknak

  2018. október 19., péntek 09:54 Állattenyésztés

  A tejágazatban is a legfontosabb cél a versenyképesség növelése, ezért a tárca több intézkedéssel is segíti a tejelő tehéntartással foglalkozókat – mondta az Agrárminisztériumban szerdán megrendezett tejágazati fórumon Nagy István. Az agrárminiszter hozzátette: kívánatos a szarvasmarha állomány-létszámának növelése és a tej beltartalmi...

 • Robotok fejik a teheneket Kocson

  2018. október 19., péntek 08:33 Állattenyésztés

  Egymilliárd forintos beruházással épült robotizált tehénistállót adtak át Kocson. Az állatok fejését robotok végzik, emellett a takarmányozást, a trágyázást és a többi szükséges műveletet is teljesen automatizálták.

 • Főleg a zöldségeket károsítják a jövevény poloskák

  2018. október 18., csütörtök 16:16 Kertészet és szőlészet

  Nem csak idegesítőek, hatalmas károkat is okoznak az Afrikából és Ázsiából betelepült poloskák.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]