Hírek, agrárhírek, mezőgazdasági hírek

A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
Az Agroinform Hírek rovatában mindig megtalálod a legfrissebb mezőgazdasági híreket és szakcikkeket. Olvass agrárhíreket gépészet, haszonállat, kertészet, termőföld, gazdaság, pályázat és időjárás témákban.
 • Szennyezett tejet hívtak vissza a boltokból

  2018. szeptember 17., hétfő 11:09 Gazdaság

  A Nébih vizsgálata kimutatta az S-Budget UHT tej mikrobiológiai szennyezettségét, ezért elrendelték a termék forgalomból való kivonását és visszahívását a fogyasztóktól.

 • Klímatűrő és betegség-ellenálló fajtákat nemesítenek

  2018. szeptember 17., hétfő 10:24 Szántóföld

  A Pannon Breeding Program az elkövetkező 3 év során 24 kutatási témában, összesen 160 kutató bevonásával a Pannon régió növényi génállományát vizsgálja és olyan technológiákat, módszereket fejleszt, amelyek jelentős mezőgazdasági innovációt biztosítanak a régió és a magyar mezőgazdálkodás számára is.

 • NAK: Elfogadhatatlan az agrártámogatások csökkentése

  2018. szeptember 17., hétfő 08:52 Gazdaság

  Magyarország számára elfogadhatatlan a Közös Agrárpolitika költségvetésének csökkentése – hangsúlyozta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a COPA-COGECA 2018. szeptember 13-án tartott elnökségi ülésén, Brüsszelben.

 • KITE-Gépvásár: 1200 akciós gép!

  2018. szeptember 17., hétfő 08:32 Gépészet Hirdetés

  2018. október 4-5. (csütörtök, péntek) között kerül megrendezésre a KITE 5 géptelepén a KITE-Gépvásár. 5 érvünk is van, hogy miért érdemes elmennie és az eseményen megalkudnia, ha gépvásárlásban gondolkodik.

 • Még szárazabb nyarak következnek a jövőben?

  2018. szeptember 16., 18:30 Időjárás

  A meteorológiai szempontból igen különösen alakuló hazai nyár hátterében olyan légkörfizikai változások állnak, amelyeket a globális felmelegedés erősít fel, és minden valószínűség szerint gyakoribbá is tesz – áll az MTA elemzésében.

 • Veterán traktorok – Nemzeti Vágta – Kárpát-medence szilvalekvárja – KÉPEK!

  2018. szeptember 16., 18:06 Gazdaélet

  Fotós beszámolónkban a hétvége eseményeiből válogattunk.

 • Fával- és szénnel fűtők, figyelem!

  2018. szeptember 16., 17:29 Gazdaélet

  A fával és szénnel fűtők még egy hónapig, október 15-ig igényelhetik a 12 ezer forint értékű tüzelőanyagot biztosító téli rezsicsökkentést a kiépített gáz- vagy távhő hálózattal rendelkező települések önkormányzataitól – közölte a Belügyminisztérium az MTI-vel.

 • Nyárias meleg vár ránk a hét elején

  2018. szeptember 16., 17:19 Időjárás

  A jövő hét második felében viszont a megszokottnál nagyobb bizonytalansággal jósolnak a meteorológusok: záporok jöhetnek.

 • Ezek az újdonságok segíthetik a gazdákat mindennapi munkájukban

  2018. szeptember 16., 14:00 Szántóföld

  Amikor különféle „kütyükről”, okostelefonról, tabletről és applikációkról esik szó, a modern gazdálkodónak nem a számítógépes játékok jutnak eszébe. Szerencsére az okostelefonokra különféle programokat fejlesztő cégek a földeken dolgozókra, az élelmiszerünket előállító termelőkre is gondolnak.

 • A termelők együttműködésére van szükség a mezőgazdaságban

  2018. szeptember 16., 11:00 Gazdaság

  A mezőgazdasági ágazatokat sújtó legnagyobb probléma, hogy különvált a termelés és a feldolgozás, és ezen a termelők együttműködésével lehet változtatni – mondta Nagy István agrárminiszter a Nógrád megyei Karancskesziben.

Mezőgazdasági rendezvények garmadája előttünk és mögöttünk

Mezőgazdasági rendezvények garmadája előttünk és mögöttünk

2018. szeptember 16., 09:00 Gazdaság

A legmodernebb gépek és színtiszta szakmai programok Mezőhegyesen; hogyan lehet vonzó életpálya az agrárium; minden az állattenyésztésről fog szólni Kaposváron; hogyan gazdálkodnátok digitálisan? Az Agroinform.hu heti hírösszefoglalója.

 • Zetor Crystal traktorok - fél évszázada velünk

  2018. szeptember 16., 08:00 Gépészet

  Ezen héten fél évszázados jubileuma kapcsán elevenítettük fel a Zetor Crystal gyártástörténetének fontosabb állomásait, apróhirdetés válogatásunkban pedig ehhez kapcsolódva, a piacterünkön meghirdetett Zetor/ZTS Crystal traktorok között válogattunk.

 • Gomolyfelhős, napfényes vasárnapunk lesz

  2018. szeptember 15., szombat 18:45 Időjárás

  Helyenként felhős, záporesős éjszaka után, derült, meleg nap következik.

 • Az űrbéli növénytermesztés akadályai

  2018. szeptember 15., szombat 12:54 Gazdaság

  A Mentőexpedíció című film főhőse egy botanikus, aki a tervezett négy hét helyett kénytelen hosszú időn keresztül gondoskodni magáról a marsi bázison: a bolygó talaját használva burgonyát termeszt, a növényeket újrahasznosított anyagokkal táplálja. De nem ő az egyetlen, aki nem földi körülmények között termeszt zöldségeket.

 • A mészkemence felizzott! – Indul a 125. cukorrépa-feldolgozási kampány

  2018. szeptember 15., szombat 12:33 Gazdaság

  Beindult a munka 125. cukorrépa-feldolgozási kampány során a Magyar Cukor Zrt. cukorgyárában, Kaposváron.

 • Nélkülözhetetlen a technológiai korszerűsítés és a gondolkodásmód megváltoztatása

  2018. szeptember 15., szombat 12:17 Gazdaság

  – Ezt Nagy István agrárminiszter mondta Kalocsán, valamint hozzátette: Az agrárium jövője szempontjából nélkülözhetetlen változásokat a természetben és a mezőgazdaságban végbemenő átalakulások is kikényszerítik.

 • Kezdődik a 11. Nemzeti Vágta

  2018. szeptember 15., szombat 11:38 Gazdaélet

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 11. Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén.

Ez a hónap a szakmai programoké

Ez a hónap a szakmai programoké

2018. szeptember 15., szombat 08:00 Gépészet

Egy hete hagytuk magunk mögött a Bábolnai Gazdanapokat és már újabb, nagyszabású, országos, szakmai rendezvény érkezik a jövő héten. Ennek az előkészületéről is beszámoltunk gépészet rovatunkban de a gépújdonságoknak és a visszaemlékezésnek is jutott hely.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE


Minden, ami precíziós: KITE Zrt.

Hirdetés

[bezárás x]