Csütörtök

Csütörtökön változóan felhős időre lehet számítani a legtöbb helyen többórás napsütéssel. Reggel még szórványosan előfordulhat záporeső, napközben már csak kevés helyen. A reggeli órában néhol zivatar is kialakulhat. A nyugati, északnyugati szél hazánk északkeleti, északi felében nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

Hőmérséklet délután:  8 és 14 fok között valószínű.

Péntek

Pénteken főleg fátyolfelhők lesznek az égen, majd a nap második felében megvastagszik a felhőzet. Az északi, északnyugati országrészben a késő délutáni, esti óráktól helyenként előfordulhat kisebb eső, záporeső.

Hőmérséklet hajnalban: -2, +4 fok között várható.

Hőmérséklet délután: 7 és 14 fok közé emelkedik.

Szombat

A hétvége felhős idővel kezdődik. Többfelé, a délkeleti tájakon helyenként valószínű eső, zápor. Egy-egy zivatar sem zárható ki. Éjjel a nyugati és az északkeleti országrészben nő a halmazállapot-váltás esélye. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik a déli, délkeleti, majd az északi, északkeleti szél.

Hőmérséklet hajnalban: 0, +9 fok között várható.

Hőmérséklet délután: 4 és 15 fok közé emelkedik.

Az előrejelzés szerint hétvégétől komoly fordulat várható az időjárásban, nem lesz ritka a tartósan -10 fok alatti hőmérséklet sem a jövő héttől.


SZÉLTÉRKÉP, CSAPADÉKTÉRKÉP, HŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Shutterstock