Ma egy enyhe hidegfront éri el hazánkat, azonban lehűlésre nem kell számítani. Szerdáig marad a nyugodt, száraz és eseménytelen időjárás.

Vasárnap: szeles nap

Hajnalra a középső tájakon alacsonyszintű felhőzet képződhet, emellett foltokban köddel kell számolni. Az északias szelet élénk, főként északkeleten erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet általában 9 és 15 fok közt várható, azonban a derült és szélvédett északi völgyekben 5 és 8 fok közé hűlhet a levegő.

Napközben napos időre van kilátás, néhol kevés gomoly- és fátyolfelhővel, de csapadék nélkül. Az északi szél helyenként még mindig élénk lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 25 fok között alakul.

Hétfő: derült és szélmentes

A hét első napján szintén napos időre van kilátás, amit néhol gomoly- és fátyolfelhők szakítanak meg. Csapadék nem valószínű. Hajnalra pára- és ködfoltok képződhetnek. A légmozgás mérsékelt marad.

A minimum-hőmérséklet 5 és 14 fok között várható, napközben 20 és 28 fokos csúcsértékek várhatóak.

Egy darabig még biztosan nem lesz szükség a nagykabátra - fotó: pexels.com

Kedd: nyárias idő

A pára-, illetve ködfoltok feloszlása után derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék nem valószínű, azonban a déli szél többfelé megélénkül.

A hőmérséklet hajnalban 7 és 15, délután viszont 22 és 28 fok között alakul.

Időjárási helyzet Európában

Skandinávia felett egy ciklon örvénylik, ennek gyenge hidegfrontja felhős, csapadékos időt okoz Európa északi és középső területein. A legtöbb csapadékot Norvégiában mérték, ahol több helyen 30 mm-t meghaladó csapadék hullott. Ez a front észak felől beékelődik Franciaországtól a Kelet-európai-síkságig húzódó zónába.

Az anticiklon területén eseménytelen az idő, azonban az Ibériai-félsziget fölé szokatlanul meleg levegő áramlik, így a csúcshőmérséklet néhol meghaladta a 35 fokot. Hazánk időjárását az előbb említett gyenge hidegfront alakítja, vasárnaptól azonban a magasban melegedés kezdődik és ismét anticiklonális hatások érvényesülnek.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.