A hét első napján az ország déli felén változatlanul napos, nyáriasan meleg idő lesz, sőt, ismét megdőlhet a melegrekord. Ezzel szemben az északi tájakon a napos, fátyolfelhős időt követően egyre többfelé valószínű csapadék.

Hétfő: 180 fokos fordulat

Az ország déli felén derült vagy fátyolfelhős, csapadékmentes idő várható a hét első napján. Eközben északon többórás napsütéssel indul a nap, de délutántól fokozatosan beborul az ég, majd egyre több helyen számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarokra. Az ország délkeleti felén erős lesz az délnyugati szél, északon és északnyugaton ezzel szemben az északnyugatira forduló szelet csak záporok, zivatarok körül kísérhetik erős széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 31 fok között alakul, az északi határ mentén lesz hidegebb, az Alföldön a melegebb.

Kedd: jön az eső

Túlnyomóan borult idő várható, sokféle esővel, záporral, hazánk délkeleti harmadán pedig a napos periódusok mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk záporokkal, helyenként zivatarokkal. Az északnyugati, északi szél nagy területen megerősödik.

Hajnalban 9 és 15 fokot mérhetünk, délután 9 és 24 fok között alakul. Északnyugaton lesz a hidegebb, ott már reggel beállnak a maximum értékelt. A 23-24 fok a délkeleti határ mentén valószínű, de délután már ott is csökken a hőmérséklet.


Szerda: semmi változás

Marad a nagyrészt erősen felhős vagy borult égbolt. Szórványosan előfordul eső, záporeső. Az északi szél sokfelé megerősödik. A minimumok 3 és 8, a maximumok 11 és 17 fok között várhatóak.

Csütörtök: csökken a felhőzet

Jobbára erősen felhős időre van kilátás, majd egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Szórványosan valószínű záporeső. Az északi szelet sokfelé kísérik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Péntek: többórás napsütés

Változóan felhős idő várható általában többórás napsütéssel, helyenként záporral, néhol zivatarral. Sokfelé megélénkül, néha megerősödhet az északi, északnyugati szél.

Hajnalra általában 0 és +6 fok közé süllyed a levegő hőmérséklete, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken -1 és -3 fokot is mérhetünk. Délután 10, 16 fok lesz a jellemző.

Szombat: újabb eső

Nagyrészt közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Szórványosan valószínű eső, zápor, néhol zivatar. A délnyugati, majd az északnyugati szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban általában 1 és 6, a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken 0 és -2 fokot is mérhetünk. Délután sem lesz melegebb 10-17 foknál.

Vasárnap: szeles hétzárás

Vasárnap általában közepesen felhős időre van kilátás, szórványosan előfordulhat eső, zápor, néhol zivatar. Sok helyütt megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, északi szél. A hajnali 0-6 fokról napközben 9-16 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.