Hétfő

A felhős tájakon is szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, és általában kevés felhő valószínű. Reggel még előfordulhat délnyugaton, délen csapadék, majd ott is megszűnik. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon, valamint északkeleten, keleten néhol erős. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű, a délkeleti határnál lesz a legmelegebb.

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában

Nyugat-, Közép- és Dél-Dunántúl, a főváros és térsége, továbbá Dél- és Észak-Alföld, valamint Észak-Magyarország területeinek jelentős részén az UV-index meghaladja majd a 7-es, helyenként megközelíti, vagy eléri a 8-as értéket.

A szakemberek azt tanácsolják: mindenki fokozottan védekezzen a napsugárzás okozta leégés ellen, illetve ha lehetséges, 11 és 15 óra között kerülje a napozást, viseljen vállat takaró pólót, szalmakalapot, és használjon fényvédő krémeket.

Normál bőrtípusnál ebben az időszakban már 15-20 percnyi napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet.

aratás

Nagyon erős lesz az UV-B sugárzás – fotó: freeimages.com

Kedd

Sok napsütésre számíthatunk fátyol-, illetve gomolyfelhőkkel. Estig néhol, inkább csak a déli országrészben, éjjel szórványosan valószínű zápor, zivatar. Többfelé megélénkül az északkeleti, keleti szél. A hőmérséklet hajnalban 12, 19, a délutáni órákban 27, 33 fok között alakul.

Szerda

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre is számíthatunk. Többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is előfordul. A keleti szél sokfelé megélénkül, főleg zivatar térségében megerősödhet. A minimum-hőmérséklet 14 és 21, a csúcsérték 24 és 30 fok között valószínű.


Csütörtök

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre számíthatunk. Többfelé kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 14, 20, délután 24, 30 fok között várható.

Péntek

A gomoly- és fátyolfelhők mellett általában sok napsütés várható. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. Néhol megélénkül a keleti, északkeleti szél. Hajnalban 15, 20, a délutáni órákban 27, 32 fokot mérhetünk.

Szombat

Napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel. Helyenként kialakulhat záporeső, zivatar. A délkeleti szelet több helyütt élénk lökések kísérik. A minimum 16, 21, a maximum-hőmérséklet 28, 33 fok között várható.

Vasárnap

A gomoly-, illetve fátyolfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, de elszórtan előfordulhat záporeső, zivatar. Helyenként megélénkül a délkeleti szél, a hajnali 17-22 fokról 29-34 fok közé melegszik fel a levegő.

SZÉLTÉRKÉP, CSAPADÉKTÉRKÉP, HŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.