Megérkezett az október, de az ősz még várat magára. A hét elején még marad a napos és a megszokottnál melegebb időjárás. Szerdán viszont egy hullámzó hidegfront vonul végig hazánkon, azonban jelentős változást nem hoz magával.

Hétfő: napos és meleg idő valószínű

Hajnalban többféle ködfoltok alakulhatnak ki, a légmozgás viszont gyenge marad. Hajnalban 7 és 12 fokra ébredhetünk, a hidegre érzékeny tájakon viszont ennél is hidegebb lehet.

Napközben napos idő valószínű fátyolfelhőkkel, az ország északkeleti harmadán gomolyfelhőkkel. Csapadék továbbra sem lesz, a szél szintén gyenge marad. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 27 fok között alakul.

Kedd: megélénkül a szél

Kedden a hajnali pára- és ködfoltok feloszlása után derült vagy gyengén felhős, napos idő várható. Csapadék továbbra sem valószínű, viszont a déli szél többfelé megélénkül.

A hőmérséklet hajnalban 8 és 14 fok között várható, míg délutánra 22 és 28 fok közé melegedhet a levegő.

Szerda: megérkezik a hidegfront

Szerdán egy hidegfront szakadozott felhőzete vonulhat végig az országon északnyugatról délkelet felé. Emellett persze több helyen kisüthet a nap. Helyenként zápor, esetleg egy-egy zivatar is kialakulhat. A szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik, főleg az északi és az északnyugati.

A hajnali 10 és 16 fokról 19 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtök: minden visszatér a régi kerékvágásba

A hidegfront jött és ment, így csütörtökön ismét napos idő valószínű, néhol fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel. Csapadék ekkor sem valószínű, viszont helyenként megélénkülhet a nyugati és északnyugati szél.

A minimum-hőmérséklet 6 és 14, a maximum 20 és 24 fok között alakul.

Péntek: párás és ködös reggel

Pénteken napos és száraz idő valószínű, de néhol előfordulhatnak fátyol- és gomolyfelhők. Hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek, ami nehezítheti a közlekedést. A légmozgás egész nap mérsékelt marad.

Hajnalban 5 és 13 fokra ébredhetünk, délutánra viszont ismét 19 és 24 fok közé melegszik a levegő.

Egyelőre marad a kora nyárias idő - fotó: pexels.com

Szombat: kissé szeles, de napos lesz az idő

A hétvégére ismét napos időre van kilátás fátyolfelhőkkel, kevés gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Hajnalban ismét párás és ködös lesz az idő, helyenként pedig megélénkülhet a nyugati és délnyugati szél.

A minimum-hőmérséklet 6 és 14, a csúcsérték 20 és 25 fok között valószínű.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.