A csapadékzóna elvonulása után már naposabb és szárazaid idő várható a jövő hét nagy részében. Hétvégén azonban ismét kisebb esőre, záporra kell készülni. A hőmérséklet valamelyest csökken, visszatérnek a gyenge éjszakai fagyok, napközben viszont még így is 10 fok felett alakulnak a maximumok.

Hétfő: még egy kis eső

A hét első napján a vastagabb frontfelhőzet keletebbre helyeződik, mögötte gomolyfelhő-képződésre kell számítani több-kevesebb napsütéssel. Naposabb időszakok és tájakon a Tiszántúlon is lehetnek. Délelőtt szórványosan valószínű eső, zápor, a Tiszántúlon egy-egy zivatar, majd délutántól csak néhol kell záporra számítani, akkor is nagyobb eséllyel inkább északkeleten, esetleg délnyugaton.

Az északnyugati és nyugati szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Kedd: többórás napsütés

Kedden a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk, de keleten egy összeáramlási vonal mentén ismét több lesz a felhő, főleg záporok fordulhatnak elő.

Az északnyugati és északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 7 fok között alakul, de a szélvédett nyugati és északkeleti tájakon előfordulhat mínusz 1 fok is. Napközben 10 és 13 fok közé melegszik a levegő hőmérséklete.

Szerda: párásan és ködösen indul a reggel

Szerdán hajnalban több helyen pára- és ködfoltok képződhetnek. Napközben általában gomolyfelhős és napos időre van kilátás, északkeleten és keleten felhősebb lesz az égbolt. Számottevő csapadék azonban ott sem valószínű.

A légmozgás többnyire mérsékelt marad, a Tiszántúlon azonban megélénkülhet az északi szél. Hajnalban -5 és +2, kora délután 7 és 12 fok valószínű.

Csütörtök: megnövekszik a felhőzet

Csütörtökön napos idővel kezdünk, napközben azonban nyugat, északnyugat felől átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet. Csapadék viszont ezen a napon sem várható. A déli szél a Dunántúl északi felén megélénkülhet, máshol mérsékelt marad a légmozgás.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -6 és -1 fok között alakul. A már hajnalban is felhősebb Nyugat-Dunántúlon +1 és +3 fok is lehet. Napközben 8 és 14 fok közé emelkedhet a levegő hőmérséklete.

Péntek: ködfoltos reggel

Pénteken hajnalban ismét ködfoltok képződhetnek, főleg a szélvédett tájakon. Napközben eleinte gyengén felhős, napos, és száraz idő várható, nyugat felől azonban ismét erősen megnövekszik a felhőzet. Napközben nem lesz csapadék, a délkeleti, keleti szél viszont sokfelé megélénkülhet.

Hajnalban -5 és +4 fok várható, napközben pedig 9 és 14 fok valószínű.

Szombat: ismét elered az eső

Szombaton jobbára erősen felhős vagy borult időre van kilátás, helyenként kisebb esővel és zárporral. A keleti, délkeleti szél mérsékelt marad.

A minimumok -2 és +5 fok között lesznek, a csúcsértékek 6 és 13 fok között alakulnak.

Vasárnap: esős hétzárás

Vasárnap is hasonló időre van kilátás, hiszen erősen felhős marad az égbolt, helyenként kisebb esővel, záporral. A légmozgás mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 12 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.