Hétfő

A változó mennyiségű felhőzet mellett többórás napsütés várható, de az északkeleti harmadban felhősebb idő valószínű. Utóbbi területen szórványosan, másutt csak néhol fordulhat elő eső, záporeső. Délutántól délnyugat felől ismét felhőzetnövekedés veszi kezdetét. A nyugati, délnyugati szél főként az északi, északkeleti tájakon élénkülhet meg, a hegyekben időnként megerősödhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között valószínű, de északkeleten ennél több fokkal hidegebb lehet.

Kedd

Északon változóan, hazánk déli felén-kétharmadán nagyrészt erősen felhős időre számíthatunk, ott szórványosan, északabbra csupán néhol fordul elő eső, zápor. Hajnalban főleg az északkeleti szélvédett tájakon ködfoltok képződhetnek. Többfelé megélénkül az északnyugati, nyugati szél.

Hajnalban 2, 7, az északkeleti szélvédett fagyzugokban -1, +1 fok valószínű. A csúcsérték 7 és 12 fok között várható.

traktor

Fotó: pixabay.com

Szerda

Változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel, de főleg a középső országrészben húzódó összeáramlás mentén erősen felhős vidékek is lehetnek. Előfordulhat egy-egy zápor, hózápor. Az északi szél sokfelé megerősödik, helyenként viharos lökések is várhatók.

Hajnalban 0, +5, a szélvédett fagyzugokban -3, -1, a kora délutáni órákban 2, 9 fokot mérhetnek.

Csütörtök

Változóan felhős idő valószínű, több-kevesebb napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. Sokfelé megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati, majd a nyugati, délnyugati szél.

A hajnali -9, -1 fokról 1, 8 fokig emelkedik a hőmérséklet.


Péntek

Jobbára közepesen, illetve erősen felhős lehet az ég. Elszórtan eleredhet az eső, zápor. Több helyütt megerősödik a délnyugati, majd az északnyugati szél.

A hajnali -5, +3 fokról 4 és 11 fok közé emelkedhet a hőmérséklet.

Szombat

Általában közepesen, illetve erősen felhős időre van kilátás, elszórt csapadékkal. Helyenként megerősödhet a nyugati, majd a déli szél.

A minimum-hőmérséklet -5, +5, a maximum 4, 11 fok között valószínű.

Vasárnap

Közepesen, illetve erősen felhős ég lesz a jellemző, elszórtan csapadékra is számítani lehet. A déli, majd a nyugatira forduló szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik.

Hajnalban - 4 és + 5 fok közötti hőmérséklet várható, kora délután 4-11 fok valószínű.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.