Az egész hetünk változékony lesz, hiszen kedden egy hidegfront vonul át hazánkon. A hőmérséklet azonban nem csökken jelentősen, így marad a nyárias idő.

Hétfő: párás, ködös, de napos idő

Mára végre megszűnnek a záporok, így az ország nagy részén kiderül az ég, kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő várható. Főleg hazánk északkeleti harmadán helyenként pára, köd, valamint réteges felhőzet képződhet. Ködfoltok a Dunántúlon is lehetnek. A délkeleti légáramlás gyenge marad. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Napközben sok napsütésre számíthatunk, de fátyolfelhők érkeznek és gomolyfelhők is képződnek. Csapadéknak szinte semmi esélye, a déli, délkeleti szél azonban sokfelé megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Kedd: hidegfront érkezik

Egy hidegfront szakadozott felhőzete vonul át hazánk felett nyugatról kelet felé, emellett rövidebb-hosszabb időre a nap is kisüt. Szórványosan lehet záporra és zivatarra számítani. A déli, majd pedig a nyugati, északnyugati szél többfelé megerősödik, a zivatar környékén viharos lökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 32 fok között várható.

Szerda: napsütés és záporok

A Dunántúlon túlnyomóan napos idő várható, azonban a Dunától keletre a többórás napsütés mellett több gomolyfelhő képződik, ott néhol zápor és egy-egy zivatar is kialakulhat. A légmozgás mérsékelt marad.

A minimum-hőmérséklet 11 és 17, a csúcsérték 24 és 29 fok között várható.

Csütörtök: rétegfelhőzet és napsütés

Csütörtökön gomolyfelhős és napos időre számíthatunk, de hajnalra északkeleten rétegfelhőzet képződhet, ami napközben lassanként gomolyosodik, majd megszűnik. Csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödik a déli szél.

A hajnali 11, 16 fokról 25 és 30 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Péntek: záporok törik meg a csendet

A többórás napsütés után nyugat felől megnövekszik a felhőzet, a nap második felében már záporok és zivatarok is kialakulhatnak. A déli szelet többfelé élénk és erős lökések kísérhetik.

A minimum-hőmérséklet 13 és 19 között várható, délutánra 25 és 32 fok közé melegszik a levegő.

A héten több front is hatással lesz hazánk időjárására - fotó: pexels.com

Szombat: felhős égbolt

A hétvégére közepesen, illetve erősen felhős ég lesz a jellemző. Több helyen fordulhat elő eső, zápor és zivatar. A még jellemzően déli szél élénk, többször erős lehet.

Hajnalban 13 és 20, délutáni órákban 21 és 31 fok valószínű. Nyugaton lehet hidegebb, délkeleten melegebb.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.