Vasárnap

Erősen felhős vagy borult idő várható, a Nyugat-Dunántúlon időszakos, gyenge esővel. Keletebbre nem, vagy legfeljebb jelentéktelen mennyiség eshet. A délkeleti szél a Dunántúlon és a középső megyékben élénk, olykor erős lehet, az északkeleti harmadban azonban gyenge marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Kedden a csapadékrendszer kelet felé elhagyja hazánkat – fotó: pixabay.com

Hétfő

Nagyrészt erősen felhős vagy borult, párás időre számíthatunk, de főleg a Dél-Alföldön több-kevesebb napsütés is lehet. Napközben csak helyenként valószínű szitálás, gyenge eső. Estétől nyugat felől összefüggőbb csapadékzóna érkezik, amely kedd hajnalra elérheti a Tiszántúlt. Az északkeleti hegycsúcsokon esetleg vegyes halmazállapot is lehet. A déli, délkeleti szél időnként megélénkülhet, Sopron térségében megerősödhet.

A hajnali 0, +5 fokról kora délutánra 4 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kedd

A vastag, összefüggő felhőzet fokozatosan kelet felé vonul. Mögötte napközben gyengébben és erősen felhős területek, időszakok is lehetnek. A nap első felében többfelé várható eső, zápor, a nap második felében a csapadékrendszer kelet felé elhagyja hazánkat, mögötte csak néhol valószínű eső, zápor.(Az északkeleti határnál, hegycsúcsokon esetleg vegyes halmazállapotú csapadék). A déli, majd a nyugatira, északnyugatira forduló szél helyenként megélénkül.

Hajnalban 1, 6, kora délután 4, 10 fokot mérhetnek.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.