Vasárnap: újra elered az eső

Nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami délelőtt a Dunántúlon, később keleten is megvastagszik, késő este már mindenütt borult lesz az ég. Estétől nyugat felől egyre többfelé újra elered az eső. A déli, délnyugati szelet sokfelé kísérik élénk, néhol erős lökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 20 fok között valószínű.

traktor

Egyre több helyen újra elered az eső – fotó: pixabay.com

Hétfő: néhol zivatar is lehet

Reggelig borult lesz az ég, majd nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, legkésőbb a Tiszántúlon. Hazánk jelentős részén felhőátvonulások várhatók hosszabb-rövidebb napsütéssel. Az összefüggő csapadékzóna kelet felé húzódik, mögötte szórványosan alakulnak ki záporok. Néhol zivatar is előfordul, északkeleten, illetve a hegyekben pedig havas eső is lehet. Késő délutántól már csökken a csapadékhajlam. Az északnyugatira forduló szél sokfelé viharossá fokozódik.

A minimum-hőmérséklet 2, 8, a maximum 7, 15 fok között alakul.


Kedd: éjszaka fagyni fog

Felhőátvonulások várhatók, általában többórás napsütéssel. Szórványosan előfordulhat zápor, havas eső zápor, hózápor. Az északnyugati szelet sokfelé kísérik viharos széllökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +2 fok között alakul, de a szélvédett részeken -6, -9 fokot is mérhetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.