Szerda

A front felhőzete fokozatosan északkelet felé vonul, ugyanakkor az északkeleti harmadban a délutáni órákig túlnyomóan derült idő várható. A legtöbb helyen közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, emellett rövid napos időszakokra is számítani lehet. A frontot többfelé kíséri zápor, zivatar, sőt a délnyugati megyékben hevesebb zivatarok is kialakulhatnak – írja az OMSZ agrometeorologiai előrejelzése.

Az északkeleti harmadban csak késő délutántól valószínű csapadék, a záporok mellett ott is kialakulhat helyenként zivatar. Az élénk délkeleti szelet több helyen kísérik erős lökések, majd délnyugatira fordul és estére mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb, csapadékosabb nyugati tájakon 16, 21, míg a naposabb keleti, északkeleti tájakon 26, 28 fok között valószínű.

Csütörtök

Rövid napos időszakok mellett nagyrészt erősen felhős vagy borult idő várható. Többfelé lesz eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat, utóbbira legkisebb esély az északnyugati megyékben van. Legtöbb csapadék északkeleten valószínű. Az ország nagy részén a nyugati, délnyugati szelet kísérhetik élénk széllökések, az Észak-Dunántúlon az északnyugati szél meg is erősödhet. Zivatar térségében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az Agrováció Kft.

Indexkép: Erős Zoltán Kornél