Országos előrejelzés: vasárnap estig

A legtöbb helyen napos idő várható gomolyfelhőkkel. Az északkeleti, keleti tájakon viszont tartósan borult marad az ég, és ott kialakulhat további havazás, hózápor. Az élénk, helyenként erős északnyugati, nyugati szél fokozatosan mérséklődik.

A hőmérséklet kora délután -1 és +3, késő este -3 és -9 fok között valószínű.

lovak

Fotó: freepik.com

Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

Mindenütt kiderül az ég, azonban elsősorban az északkeleti részeken zúzmarás köd, illetve réteges felhőzet is képződik. A ködös, felhős tájakon hószállingózás nem zárható ki. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -10 fok között alakul, de a vastagabb hóval borított helyeken ennél hidegebb is lehet.


Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2023.12.04. hétfő éjfélig

Az északkeleti harmadban egy összeáramlási zóna mentén előfordulhat havazás, hózápor, arrafelé lepel (3 cm), lokálisan ennél több friss hó is összegyűlhet.

Az északkeleti határ közelében éjjel köd képződhet, kisebb körzetekben hétfőn is tartósan rosszak lehetnek a látási viszonyok.

Időjárási helyzet Európában

A csapadékos időjárást okozó ciklon mostanra északkeleti irányba elhagyta a Kárpát-medencét, és középpontjával már Ukrajna felett helyezkedik el. A ciklon a legtöbb helyen havazást okozott, sokfelé jelentősebb hótakaró is kialakult, de a melegfront által érintett területen eső, helyenként átmeneti ónos eső is előfordult. Délebbre zivatarok is kialakultak. Szárazföldünk többi részén átmenetileg nyugodtabb az időjárás: míg északabbra felhős, párás, ködös, addig Délnyugat-Európában szárazabb, naposabb az idő.

A Kárpát-medence fölé eleinte száraz, majd hétfő napközben már ismét nedves levegő érkezik, de számottevő csapadék hétfő estig még nem várható – írja az MTI.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.