Szombat

A déli tájakon továbbra is sok napsütés várható kevés fátyol- és gomolyfelhővel, másutt erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. A Dél-Dunántúlon, illetve a Duna-Tisza köze déli részén nem valószínű csapadék, másutt - különösen délután - több alkalommal is előfordulhat zápor, zivatar. Nagy területen élénk, sőt néhol erős lesz az északnyugatira forduló légmozgás. Zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 27 és 37 fok között várható, északnyugaton az alacsonyabb, délkeleten a magasabb értékekkel.

Vasárnap

A többórás napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződésre van kilátás, nyugaton és északon több helyen, másutt elszórtan várható zápor, zivatar. Helyenként heves zivatar is kialakulhat felhőszakadás, jégeső és szélvihar kíséretében. A déli, délnyugati szelet erős, többfelé viharos lökések kísérik, majd késő délutántól a szél egyre nagyobb területen északnyugatira fordul. A hőmérséklet hajnalban 16 és 22, a legmelegebb délutáni órákban 28 és 38 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb, északnyugaton, nyugaton a hűvösebb.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: Tóth László