A front megérkezett, de mire elérte hazánkat, szinte teljesen szétesett. Csak néhol okozott záporokat, zivatarokat, jelentős lehűlést sem hozott. Holnaptól mindenhol megszűnik a csapadéktevékenység, kiderül az ég. A hét közepén már elérhetjük a 35 fokos hőmérsékletet is, így egyre nagyobb területen várható hőség.

Milyen idő várható ma este?

A nyugatias szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödhet. A hőmérséklet késő este 17 és 23 fok között alakul.

Az éjszaka folyamán a csapadékgócok megszűnnek, a délután képződő gomolyfelhők feloszlanak, kiderül az ég. Hajnalban helyenként párássá válhat a levegő, sok helyen ködfoltok képződhetnek. A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18 fok között valószínű.

Mire számíthatunk a hét első napján?

Hétfőn túlnyomóan derült vagy gyengén felhős időre van kilátás. Délután helyenként - nagyobb eséllyel a Dunántúlon - több gomolyfelhő képződhet, és ott zápor, zivatar sem kizárt. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a zivatarok környezetében lehet átmeneti szélerősödés.


A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Figyelmeztető előrejelzés

Napközben és késő délután az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok, amiket intenzív (~10-25 mm) csapadék, viharos (~60-70 km/h) széllökés és apróbb szemű jég (~ 1 cm átmérő) is kísérhet. Délután, estefelé már a nyugati, délnyugati területeken is előfordulhat egy-egy zápor. Éjszaka várhatóan mindenütt lecseng a zivatartevékenység. Holnap napközben a Dunántúl északi felén dörrenhet meg egy-egy helyen az ég.

Végre megérkezik a nyár. A hét közepén már hőség lehet - fotó: pexels.com

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.