Szépen lassan északnyugatira fordul a szél, ennek köszönhetően még melegebb levegő érkezik fölénk, majd hétfőn egy hidegfront vet véget a nyári időnek, de ekkor még csak az északi tájakon esik jelentősen a hőmérséklet.

Mi várható ma este?

Estére több helyen megmarad az élénk északnyugati szél. A hőmérséklet késő este 12 és 19 fok között várható.

Marad a túlnyomóan derült vagy fátyolfelhős égbolt. Csapadék továbbra sem várható. Az északnyugati, majd a délnyugatira forduló szél többnyire mérsékeltté válik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul, a hidegre hajlamos helyeken mérhetjük az alacsonyabb értékeket.


Mire számíthatunk a hét utolsó napján?

Holnapra sem változik sokat időjárásunk, hiszen marad a többnyire napos, fátyolfelhős idő, helyenként időszakosan gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen. Csapadék nem valószínű. A délnyugati, nyugati szelet élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 31 fok között alakul.

Már nem sokáig élvezhetjük a nyáriasan meleg, közel 30 fokos időt. Hétfőn erőteljes lehűlés és több-kevesebb csapadék is várható - fotó: pexels.com

Agrometeorológia

Az április eleji, többször nyáriasan meleg és főleg száraz idő után a jövő héten jelentős lehűlés és végre több-kevesebb csapadék is várható. Az esőre főleg az Alföldön lenne hatalmas szükség, elsősorban a tavaszi vetések miatt, itt ugyanis a talaj felső 20 cm-es rétege kritikusan száraz állapotban van.

Mire számíthatunk a folytatásban?

A hét első napján az ország déli felén még meleg idő várható, csapadék sem valószínű. Északon viszont délutántól fokozatosan beborul az ég. Főként az északi tájakon várható ekkor eső, zápor, zivatar, az ország többi részére csak éjszaka és kedden érkezik meg a hideg levegő.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.