Folytatódik az enyhe, tavaszias idő felhőátvonulásokkal, valamint több-kevesebb napsütéssel. Hétfőn a nap második felében érkezik egy újabb gyenge front, amely csak kisebb lehűlést, átmeneti felhősödést, illetve gyenge esőt hoz.

Milyen időre számíthatunk ma este?

A nap maradék részében az északi-északkeleti szelet az északkeleti megyékben helyenként élénk lökések kísérhetik. A napközbeni 8 és 15 fok estére 0 és +7 fok közé süllyed.

Este még többnyire kevés lesz a felhő az ország nagy részén, keleten az összeáramlás mentén lehetnek felhősebb területek. Az éjszaka első felében északnyugat felől magasszintű, majd hét reggel már vastagabb felhők is érkeznek fölénk. Helyenként párássá válhat a levegő, de ködfoltok is képződhetnek. Csapadékra nagyrészt még nem kell számítani, de a hajnali, reggeli óráktól északnyugaton már előfordulhat gyenge eső, záport.


A délire, délkeletire forduló szelet az Észak-Dunántúlon egy-egy élénk széllökés kísérheti. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -1 és +5 fok között alakul, de az északkeleti tájakon akár -2 és -5 fok közötti értékeket is mérhetünk.

Mi vár ránk a hét első napján?

Nem indul jól a hét, hiszen hétfő reggelre, délelőttre mindenhol megvastagszik a felhőzet, a legtöbb napsütés a Tiszántúlon várható. Estefelé északnyugat felől már szakadozik, csökken a felhőtakaró. A csapadékzóna napközben egyre inkább délkelet felé vonul, elszórtan számíthatunk belőle esőre, záporra. A déli, majd a Dunántúlon az északnyugati szél helyenként megélénkülhet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 14 fok között alakul, északkeleten lesz hidegebb, míg a déli tájakon és a Fertő térségében lehet enyhébb idő.

Egyelőre mindenhol marad a kora tavaszias időjárás - fotó: pexels.com

Figyelmeztető előrejelzés

Hétfőn a déli, délutáni órákban az Észak-Dunántúlon egy-egy helyen kis eséllyel megdörrenhet az ég.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.