Kedd

Általában sok napsütés várható, ugyanakkor délnyugaton több lehet a felhő, majd délután, estefelé északabbra is képződhetnek gomolyfelhők. Reggel, délelőtt délnyugaton, majd átmeneti szünetet követően a déli országrészben, estefelé pedig akár északabbra is kialakulhat zápor, zivatar, néhol felhőszakadás kíséretében. A szél helyenként megélénkül, zivatar környezetében erős vagy viharos széllökések is előfordulhatnak.

A maximum-hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Szerda

Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, többfelé lehet zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. A szél sokfelé megélénkül, időnként megerősödik, zivatar térségében viharossá is fokozódhat.

A minimum-hőmérséklet főként 14 és 21 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet 24 és 33 fok között várható, délkeleten lesz a legmelegebb.


Csütörtök

Erőteljes gomolyfelhő-képződés és fátyolfelhős ég várható. Többfelé kialakulnak záporok, zivatarok, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. A szél többfelé megélénkül, zivatarban megerősödhet vagy viharossá fokozódhat.

A minimum-hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet 24 és 31 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Szóka István