Péntek

Az összefüggő csapadékzóna is észak, északkelet felé vonul. Mögötte erőteljessé válhat a gomolyfelhő-képződés, és újabb hullámban alakulhatnak ki záporok, zivatarok, elsősorban északkeleten heves zivatar sem kizárt. Legalább néhány órára azonban így is szinte mindenhol kisüt a nap. A szél csak záporok, zivatarok környezetében lehet erős, viharos.

A maximum-hőmérséklet általában 21 és 27 fok között alakul, de a tartósabban csapadékos tájakon ennél hűvösebb lehet.

Szombat

Gomoly- és fátyolképződés mellett sok napsütés várható. Szórványosan zápor, zivatar előfordulhat, helyenként felhőszakadás, jégeső is lehet. Hajnalban pára-, ködfoltok alakulhatnak ki. A szél több helyen megélénkül, zivatar térségében átmenetileg erős vagy viharos lökések is lehetnek.

A minimum-hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű, a maximum-hőmérséklet 22 és 29 fok között várható.


Vasárnap

Sok napsütés valószínű a fátyol- és képződő gomolyfelhők mellett. Szórványosan zápor, zivatar kialakulhat, helyenként felhőszakadás, jégeső is. Hajnalban pára-, ködfoltok lehetnek. A szél élénk, zivatarban erős vagy viharos is lehet.

A minimum-hőmérséklet 10 és 16 fok között várható, a maximum-hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Metzker István