Országos előrejelzés: szombat estig

Észak felől megnövekszik, néhol megvastagszik a fátyolfelhőzet, emellett gomolyfelhőkre is számítani kell. Estig csak néhol, majd a Dunától keletre elszórtan fordulhat elő zápor.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul. Késő estére 11 és 18 fok közé hűl le a levegő.

Országos előrejelzés: szombat estétől vasárnap reggelig

Nagyrészt közepesen, néhol erősen felhős idő várható. Az ország keleti felén elszórtan fordulhat elő zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Az északi, északkeleti szelet a Dunától keletre kísérhetik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 14 fok között alakul.


Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére vasárnap éjfélig

Ma estig kritériumok szerinti veszélyes időjárási jelenség nem valószínű. Késő délutántól, estétől előbb az Északi-középhegység térségében, majd keleten, délkeleten egy-egy zivatar kialakulhat.

Vasárnap az ország délnyugati felében fordulhat elő néhol zivatar. A zivatarokat szélerősödés, apró szemű jég kísérheti.

mák

Virágzik a mák – fotó: pixabay.com

Időjárási helyzet Európában

Az Északi-tenger felett van annak a hatalmas kiterjedésű magasnyomású képződménynek a középpontja, amely a szárazföld nagy részének időjárását meghatározza. Területén nagyrészt derült az ég, sok a napsütés.

Az anticiklon keleti peremén a Kelet-európai-síkság északi része fölé hideg levegő áramlik, arrafelé a legmagasabb hőmérséklet mindössze 10 fok körül alakul.     Délnyugat felé haladva ugyanakkor egyre magasabb értékeket mérnek, a legmelegebb az Ibériai-félszigeten van, ahol a délutáni órákra több helyen 30 fok köré melegszik fel a levegő.
A Kárpát-medencét a következő 36 órában északkelet felől hidegfront érinti, ezért kissé növekszik a záporok, zivatarok kialakulási esélye, és pár fokkal gyengül a nappali felmelegedés – írja az MTI.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.