Országos előrejelzés: vasárnap estig

A száraz, naposabb északnyugati, nyugati és északkeleti tájakat leszámítva erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Továbbra is előfordulhatnak (bizonytalan számosság mellett) záporok, zivatarok. Felhőszakadás, a Dél-Alföldön néhány intenzívebb cella is kialakulhat. Az északi, északkeleti szél többfelé lesz élénk, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten, keleten néhol erős.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű. Késő estére 20 és 25 fok közé csökken a hőmérséklet.

kombájn

Továbbra is előfordulhatnak (bizonytalan számosság mellett) záporok, zivatarok – fotó: freeimages.com

Országos előrejelzés: vasárnap estétől hétfő reggelig

Az északkeleti harmadban derült vagy legfeljebb fátyolfelhős lesz az ég, máshol azonban még előfordulhatnak erősen felhős tájak is. A záporok, zivatarok egyre inkább a déli, délnyugati országrészre korlátozódnak, miközben fokozatosan csökken a számosságuk. Az északi, északkeleti szél kissé veszít erejéből.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 15 és 21 fok között várható, ennél hidegebb az Északi-középhegység hidegre hajlamos, szélvédett helyein lehet.


Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2024.06.24. hétfő éjfélig

Ma délután a déli, délkeleti országrészben ismét kissé növekszik a zivatarok kialakulási valószínűsége, emellett a Duna vonalának környezetében is van esély helyenként zivatar előfordulására. Ezek környezetében átmeneti viharos (~60-85 km/h) széllökés, jégeső (~1-2 cm), intenzív csapadék előfordulhat. Délkeleten néhol intenzívebb zivatarra is van esély jégeső (2 cm-t elérő, esetleg meghaladó átmérővel), 90 km/h körüli széllökés, felhőszakadás (>25-40 mm) kíséretében.

Este, éjszaka már inkább csak a déli tájakon, ott is egyre kevesebb helyen fordulhat elő zivatar, hétfő napközben pedig már nem valószínű kritériumokat meghaladó veszélyes időjárási jelenség.

SZÉLTÉRKÉP, CSAPADÉKTÉRKÉP, HŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.