Szombaton folytatódott a rendkívül meleg idő, ismét több melegrekord is megdőlt. Szeged külterületi állomásán 20,2 Celsius-fokos maximum hőmérsékletet regisztráltak, amely 1 fokkal haladja meg az Ásotthalmon 1948-ban mért 19,2 fokos napi rekordot. Az éjszaka is meleg volt, hiszen Kiskunmajsán mindössze 12,8 fokig hűlt a levegő, ez csaknem 5 fokkal több Babócsa 2020-ban mért 8,2 fokos legmagasabb napi minimum-hőmérsékleti rekordjánál - írta meg a HungaroMet.

A fővárosban is melegrekordok dőltek, Újpesten 18,4 fokot mértek a legmelegebb órákban szombaton, ami több mint 2 fokkal magasabb a Lágymányoson 2020-ban feljegyzett 16,3 fokos napi maximumnál. Budapesten is enyhe volt az éjjel, Ferihegyen és Pestszentlőrincen is 9,9 fokig hűlt csak a hőmérséklet.

Mire számíthatunk ma este?

A déli szelet főleg az Alföldön sokfelé még mindig erős, délkeleten pedig viharos lökések kísérhetik. A délutáni meleg mérséklődik, késő este többnyire 6 és 13 fokot mérhetünk.


Északnyugaton túlnyomóan borult idő várható, délkelet felé haladva egyre szakadozottabb lehet a felhőzet. A Kisalföldön kisebb a csapadék esélye. Máshol többfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra - utóbbira főleg hazánk délkeleti felén. Időnként élénk lökések kísérik az egyre többfelé északnyugatira forduló szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Milyen idő várható a hét első napján?

Reggelre a vastagabb frontfelzet keletebbre helyeződik. Mögötte gomolyfelhő-képződésre számíthatunk több-kevesebb napsütéssel, de naposabb időszakok, tájak a Tiszántúlon is lesznek. Délelőtt szórványosan valószínű eső, zápor, a Tiszántúlon még egy-egy zivatar sem kizárt. Délutántól már csak néhol számíthatunk záporra, nagyobb eséllyel északkeletek, illetve délnyugaton.

Holnap még eshet, de továbbra is szokatlanul meleg idő várható - fotó: pexels.com

Az északnyugati és nyugati szél többfelé megélénkül, valamint az Észak-Dunántúlon helyenként meg is erősödhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.