Péntek

Pénteken gomolyfelhős, napos idő várható, időnként erőteljes lesz a felhőképződés. Elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok, amelyeket akár felhőszakadás is kísérhet, ami az OMSZ fogalommagyarázata szerint azt jelenti, hogy rövid időn belül 25-30 mm csapadék is hullhat.

Legkisebb eséllyel az északnyugati tájakon fordulhat elő csapadék.

A Nyugat-Dunántúlon lehet erős széllökésekre számítani, a zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

Hőmérséklet nappal: 23 és 28 fok között valószínű.

felhőszakadás térkép

Ábra forrása: OMSZ

Szombat

Szombaton napos idő várható, jellemzően kevés, egy dunántúli, illetve dunamenti összeáramlási vonal mentén és a keleti határ közelében több gomolyfelhővel. Sokfelé megélénkül, és szombaton is a  Nyugat-Dunántúlon és északkeleten lehet számítani erősebb széllökésekre.

Hőmérséklet hajnalban: 8 és 15 fok között alakul.

Hőmérséklet délután: 22 és 27 fok közötti érték várható.


Vasárnap

A hát utolsó napján napos időre lehet számítani kevés, délkeleten több gomolyfelhővel. Eső nem valószínű, az ország délkeleti harmadán helyenként előfordulhat zápor, zivatar.

Hőmérséklet hajnalban: 7 és 14 fok között várható.

Hőmérséklet délután: 23 és 27 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Varga Károly