Egyelőre marad a szokottnál hidegebb és csapadékosabb időjárás. Csak húsvétra süthet ki a nap.

Mire számíthatunk péntek este?

A nap hátralevő részében túlnyomóan borult lesz az égből. Csak északkeleten, keleten lehet némi vékonyodás a felhőtakaróban. Több helyen számolhatunk esővel, havas esővel, hóval, reggelre azonban a keleti tájakon és délnyugaton már megszűnhet a folyamatos csapadék. Ezzel szemben a Dunántúl északi részén helyenként intenzívebben is eshet, így száraz időre még nem kell számítani.

A légmozgás gyenge marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és +4 fok között alakul, a havas keleti tájakon azonban akár több fokkal is hidegebb lehet. Talajmenti faggyal péntek éjjel is több helyen kell számolni.

Mi várható a továbbiakban?

Csak lassan enyhül az idő és szűnik meg a csapadék. A hétvége első napján nem várható melegedés, a legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton döntően 6 és 11 fok között alakul, csak húsvét első napjára szakadozhat fel a felhőzet. A szél gyenge és mérsékelt marad. Hétfőre pedig már a napsütés lesz túlsúlyban, ekkorra már csapadékkal sem kell számolni. Éjszakánként gyenge fagy, talajmenti fagy továbbra is előfordulhat, így a kertben érdemes óvatosnak lenni.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.