Hiába írunk már októbert, egyelőre az őszi időre még várnunk kell. A következő napokban marad a napos és az átlagosnál melegebb időjárás. A hét közepén azonban egy hullámzó hidegfront éri el hazánkat, de változást ekkor sem várható.

Mire számíthatunk ma este?

A napos időt fátyol- és gomolyfelhők zavarják meg, csapadék viszont nem várható. Estétől csökken a felhőzet. Az északi szél estig még többfelé megélénkül. Késő estére 9 és 16 fok közé hűl le a levegő.

Többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az égbolt, de az éjszaka második felében északkeletre vastagabb felhőzet érkezhet, amiből eső nem várható. Helyenként viszont ködfoltokkal kell számolnunk. A légmozgás egész éjszaka gyenge marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, azonban a hidegre érzékeny területeken ennél hidegebb lehet.

Mi vár ránk a hét első napján?

Hétfőn túlnyomóan napos idő várható fátyolfelhőkkel, az ország északkeleti részén gomolyfelhők is lehetnek. Csapadékkal nem kell számolni, ráadásul a szél is gyenge marad.

Minden marad a régiben - videó: OMSZ

A legmagasabb nappali hőmérséklet még mindig nyárias lesz, 22 és 27 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.