A délután folyamán napos, gomolyfelhős idő várható, de időszakosan össze is állhatnak a gomolyok. Az északkeleti megyékben, valamint a Dunántúl nyugati, délnyugati harmadán-felén elszórtan zápor, zivatar is várható, de kisebb eséllyel kialakulhat egy-egy ilyen csapadékgóc az északi tájakon és a Tiszántúlon délebbre is.

Az északnyugati, nyugati szelet élénk, az Észak-Dunántúlon és a középső területeken erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos lökések.

ősz

Az éjszaka első felében az északkeleti megyékben lehet még néhány zápor, zivatar – fotó: pixabay.com

Éjszaka derült vagy gyengén felhős lesz az ég

Az ország északkeleti, keleti harmada fölött délután átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, másutt a képződő gomolyfelhők feloszlanak, és derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Az éjszaka első felében az északkeleti megyékben lehet még néhány zápor, zivatar, majd mindenütt megszűnik a csapadék. Hajnalra pára- és ködfoltok képződnek.

A légmozgás veszít erejéből, de az északnyugati szelet élénk széllökések továbbra is több helyen kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, de a derült, szélcsendes északi völgyekben pár fokkal hidegebb is lehet.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.