Hidegfront hátoldalára kerülünk, de jelentősen nem csökken le a hőmérséklet. Vasárnap néhol pár fokkal hűvösebb lehet, de a napsütés miatt ezt sem fogjuk megérezni. Ezt követően szerdáig nyugodt és eseménytelen, száraz idő várható.

Mi vár ránk ma este?

Nyugatról kelet felé haladva egy keskeny, szakadozott felhősáv vonul át felettünk, amelyből legfeljebb északon elvétve fordulhat elő kisebb záporeső. A szél fokozatosan mindenütt északnyugatira fordul, és szerte a Dunántúlon, majd délutánt északkeleten, keleten is megélénkül, helyenként meg is erősödik. Este keleten még mindig lesznek felhősebb területek. Késő este 13 és 19 fok valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 9 és 15 fok között várható, de a derült, szélvédett északi völgyekben 5 és 8 fok közé hűlhet a levegő.

Mire számíthatunk vasárnap?

Hajnalra a középső tájakon alacsonyszintű felhőzet képződhet, illetve foltokban köd is kialakulhat. Az északias szelet élénk, főként északkeleten erős lökések is kísérhetik.

Délelőtt napos időre van kilátás, kevés gomoly- és fátyolfelhő előfordulhat, csapadék nem várható. Az északi szél helyenként élénk lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 25 fok között alakul.

Ideális az idő a betakarításra - fotó: pexels.com

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.