Ma éjjel borult lesz az ég, és sokfelé várható havazás, a keleti határvidéken vegyes halmazállapotú csapadék is eshet. Az északi szél egyre inkább csak a Nyugat-Dunántúlon lesz erős, másutt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul. Délkeleten lesz enyhébb a hajnal.

időjárás

Éjjel sokfelé havazhat – fotó: Shutterstock

Pénteken alapvetően borult lesz az ég, csak átmeneti felszakadozások lehetnek. Kezdetben még szórványosan hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat, majd egy kisebb szünet után elsősorban a déli megyékben havazás délkeleten, keleten vegyes halmazállapotú csapadék lesz a jellemző. A északi szél főként a Dunántúlon lesz erős, gyakorta viharos. A Bakonyban, majd később a délnyugati vidékeken a szél hordhatja a havat. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +2 fok között várható.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.