Ma éjszaka többfelé párássá válik a levegő, északkeleten és a Nyugat-Dunántúlon nagy területen, másutt foltokban alakul ki köd, illetve alacsonyszintű rétegfelhőzet, emellett több-kevesebb fátyolfelhő várható. A ködös területeken szitálás előfordulhat, sőt azokon a helyeken ahol kevéssel fagypont alá süllyed a hőmérséklet, ónos szitálás sem kizárt. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul.

időjárás

Lesznek ködös területek – fotó: Shutterstock

Szombaton napközben az északkeleti megyékben és a nyugati határvidéken is csökken a köddel, illetve rétegfelhőzettel borított terület nagysága, másutt többnyire napos, fátyolfelhős idő valószínű. Legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő jelentéktelen szitálás, egyébként nem lesz csapadék. Az Észak-Dunántúlon megélénkül a délkeleti szél, egyébként gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 18 fok között várható, de a tartósabban felhős, ködös helyeken néhány fokkal hűvösebb lesz.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.