Ma éjjel a Dunántúl nyugati felén és az Észak-Alföldön átmenetileg nagyobb területre terjed ki alacsonyszintű rétegfelhőzet, és a köd, másutt több-kevesebb fátyolfelhő borítja az eget, csak foltokban képződhet köd. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő gyenge szitálás. Többnyire mérsékelt légmozgásra számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul.

időjárás

Trágyaszórás Orosházán – fotó: Rosta Tibor/MTI

Kedden az ország nagyobb részén többnyire napos idő várható, de elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és az Észak-Alföldön tartósan rétegfelhős, esetleg ködös tájak is maradhatnak. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a ködös területeken fordulhat elő gyenge szitálás. A délkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 21 fok között várható, de a tartósan rétegfelhőzettel borított helyeken kissé hűvösebb lesz.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu megújult Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.