Kedd

A hajnali legalacsonyabb hőmérséklet általában 13 és 20 fok között alakul.

A Dunántúlon napos idő várható kevés gomolyfelhővel, másutt ugyanakkor intenzív lesz a gomolyfelhő-képződés. A Dunától keletre még további záporok, zivatarok fordulhatnak elő, másutt csapadék nem várható. Délután az Északi-középhegység térségében hevesebb zivatarok is kialakulhatnak. Az északias szél többfelé lesz erős. Zivatarok környezetében is lehetnek átmenetileg erős vagy akár viharos széllökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 21 és 28 fok között alakul, de a csapadékos tájakon ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet.

Szerda

Napos időre van kilátás gomolyfelhőkkel, ugyanakkor északkeleten erőteljes lesz a felhőképződés, arrafelé főleg éjszaka és délelőtt fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Később csapadék már ott sem valószínű. Az északnyugati, északi szelet többfelé élénk lökések kísérik. A hőmérséklet a hajnali 11, 17 fokról délutánra 23 és 28 fok közé emelkedik.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Indexkép: pixabay