Ma éjszaka a Dunántúlon lesz több a felhő, keleten ugyanakkor jelentősen csökken a felhőzet. Késő estétől már egyre kevesebb helyen várható csapadék, de főként a nyugati, északnyugati részeken még hajnalban, reggel is kell elszórtan záporra, zivatarra készülni. Az északkeleti, északi szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet késő este 16 és 21 fok, hajnalban 12 és 17 fok várható.

időjárás

Nyári meleg és záporok – fotó: Shutterstock

Csütörtök délután erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, emellett azért több-kevesebb napsütés is várható. Sokfelé kell záporokra, zivatarokra készülni elsősorban a délutáni, esti órákban. A keleties szelet élénk, az Északi-középhegység környékén néhol erős széllökések kísérik. Emellett zivatar környezetében is kell erős vagy viharos széllökésekre számítani. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 30 fok között valószínű. Az Alpokalján lehet 25 foknál hűvösebb.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat támogatója az Auditker Kft.