Ma a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan, nagyobb számban az ország nyugati, délnyugati felében várható zápor, zivatar. A keleties szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 29 és 34 fok között alakul. Késő estére általában 21 és 27 fok közé hűl le a levegő.

Éjszaka gomolyfelhő-képződésre és fátyolfelhőkre is számíthatunk. Több helyen, nagyobb számban az ország nyugati, délnyugati felében valószínű zápor, zivatar. Az északkeleti szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás napsütésre számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. A keleties szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható.

Kedden a sok napsütés mellett északon és nyugaton több, másutt kevesebb gomolyfelhő várható. Napközben szórványosan – főként nyugaton és északon – valószínű zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű.

Szerdán napos idő lesz gomolyfelhőkkel. Néhol zápor, zivatar előfordulhat. A délkeleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.

szőlő

A legmagasabb nappali hőmérsékletek általában 28-34 fok között alakulnak – fotó: Pixabay

Csütörtökön többnyire napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel, csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A délkeleti szelet néhol élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között valószínű.

Pénteken a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap. Helyenként fordulhat elő zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között valószínű.

Szombaton többórás napsütés várható gomolyfelhő-képződéssel. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában!

Az időjárás rovat főtámogatója a Kaposflex Kft., támogatója az ICL Specialty Fertilizers.