Szombat

Szombaton több órára mindenütt kisüt a nap, de délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet.  Elsősorban a Dunántúlon várható, hogy elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki, de a középső országrészben és a Duna-Tisza köze déli részén is lehet eső.

Hőmérséklet nappal: 28 és 36 fok között alakul.

Az augusztus 20-án elmaradt tűzijáték 27-én este kerül megrendezésre, ha az időjárás engedi. Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint a pénteki előrejelzés alapján citromsárga figyelmeztetés (azaz elsőfokú) van érvényben szombatra az ország nyugati felére, beleértve Pest megyét is.

zivatarok

Ábra forrása: OMSZ

Vasárnap

Vasárnap a fátyolfelhők és az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett az ország nagyobb részén több órára kisüt a nap. Számíthatunk néhol záporesőre, zivatarra.

Hőmérséklet hajnlaban: 12 és 21 között várható.

Hőmérséklet napközben: 25 és 34 fok között lesznek a maximumok. Elég nagy lesz a szórás az országon belül, főleg keleten várható, hogy kánikula lesz.

Hétfő

Hétfőn a többórás napsütés mellett fátyolfelhőkre, illetve erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk.

Hőmérséklet hajnalban: 12 és 21 fok között alakul.

Hőmérséklet délután: 24 és 31 fok közé melegszik fel a levegő.

Aktuális időjárás-előrejelzésünket 24 órás, 5 és 30 napos, valamint település szerinti bontásban, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt megtalálja az Agroinform.hu Időjárás rovatában.

Indexkép: Pixabay