A PREGA Konferencia első napján élelmiszeripari szakértők, vállalatvezetők és kutatók számolnak be az élelmiszeripar fejlődési lehetőségeiről, a saját tapasztalataikról és a rendelkezésre álló modern technikákról.

A PREGA teljes programja ide kattintva tekinthető meg.

2020. február 18.:

Élelmiszeripari szekció
Szekcióvezető: Kulmány István – Széchenyi István Egyetem

• 10:45 – 11:00 Köszöntő:
Éder Tamás – Bonafarm Csoport

• 11:00 – 11:15 A húsipar jövőjének kihívásai: fenntarthatóság és húshelyettesítők
Csurka Tamás – Szent István Egyetem

• 11:15 – 11:30 Élelmiszer-veszteségek a feldolgozóiparban
Jankuné Dr. Kürthy Gyöngyi – NAIK AKI – Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ

• 11:30 – 11:45 Kata Anette – DNV Magyarország Kft.

• 11:45 – 12:00 Kerekasztal

• 12:00-12:30 Ebédszünet

élelmiszeripar

Szükség van a termelékenység és a hatékonyság növelésére, amelyhez az Ipar 4.0 és a digitalizáció új lehetőségeket kínál.

• 12:30-12:45 Digitalizáció a McDonald’s Ellátási Hálózatának Globális Stratégiájában 
Dr. Cselényi Tibor – Progress Étteremhálózat Kft. (McDonald's)

• 12:45-13:00 Hazai saláták, japán módszerek, svájci üzem. Szervezet(t) fejlesztés az Eisberg üzemében
Gazsi Zoltán – Eisberg Hungary Kft.

• 13:00-13:15 IDDA – beszállítói integráció hatékonyan
Kétszeri Dávid – GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.

• 13:15-13:30 Köves Gergely (TE-FOOD International GmbH)

• 13:30-13:45 Hiperspektrális képalkotás a minőség-ellenőrzésben
Ocsovainé Dr. Steinbach Cecília Quantum Design GmbH

• 13:45-14:00 CHH Műszaki KFT.

• 14:00-14:20 Kerekasztal

élelmiszeripar

A kistermelő és a nagyvállalat is beszámol a fejlődési lehetőségekről.

• 14:20-14:40 Kávészünet

• 14:40-14:55 A modern kistermelő
Vargáné Topor Erika – Gourmet and Delicious

• 14:55-15:10 Gyümölcstermesztés, feldolgozás, értékesítés a Linczenbold Családi Gazdaságban
Linczenbold Máté – Almatár Kft.

• 15:10-15:25 Pap Kolbászműhely előadása

• 15:25-15:40 Kerekasztal

• 15:40-16:00 Kávészünet / átállás

Az IoT alkalmazási lehetőségei, illetve előnyei a mezőgazdasági gyakorlatban. Quo vadis IoT?
Szekcióvezető: Prof. Dr. Neményi Miklós – Széchenyi István Egyetem

• 16:00-17:30:
Előadók: Prof. Dr. Sulyok Dénes – KITE Zrt., Dr. Mesterházi Péter Ákos – AXIÁL  Kft., Tarr Zoltán – Quinto Solutions Kft.

Hozzászólók: Prof. Dr. Szabó István – Szent István Egyetem, Prof. Dr. Nagy János – Debreceni Egyetem, Dr. Harsányi Endre – NAIK MGI, Dr. Virág István – Agrotec Kft., Tóth Zoltán – Antenna Hungária Zrt., Bóna Szabolcs –Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt.

A Gyümölcs- és Zöldségtermesztési szekciók részletes programja ITT tekinthető meg.

A rendezvényhelyszín befogadóképessége korlátozott, az eddigi évek tapasztalatai alapján érdemes minél hamarabb regisztrálni.

A jelentkezéshez kattintson ide!

PREGA

A PREGA kiállító partnerei:

4ig, Agro AIM Hungaria Kft., AGRO.bio Hungary Kft., Agrobot Kft., AGRON Technologies Kft., AgroPilot Kft., Agrova Kft., AgroVIR Kft., Agro-Way Hungary Kft., AXIÁL Kft., Bentley Magyarország Kft., Biomin Magyarország Kft., Bugaci Aranykalász Zrt., Carmeuse, Cimbria, Corteva Agriscience, Creatiger Kft., Dairy-Ép Kft., Debreceni Egyetem, Digitroll Kft., Duplitec Kft., Eximbank Zrt., Farmgép Kft/I.S.M. Technology Kft., GDI Magyarország Kft., HÁRI TECH Kft., INO BREŽICE d.o.o., Kingspan, KITE Zrt., Kuhn Center Magyarország Kft., MAGTÁR Kft., Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, Netafim Ltd., Országos Meteorológiai Szolgálat, Pannonia Bio Zrt., Pessl Instruments GmbH., Quantum Design GmbH., RS Kereskedelmi és Szolgáltató Bt., Senit Kft., Servitec Kft., SGS Hungária Kft., STRAUTMANN Kft., Takarékbank Agrárcentrum, T-MARKT Eszközök Kft., T-Systems Magyarország Zrt., Tungsram, UBM Feed Kft., VÄDERSTAD Kft., Valkon 2007. Kft., V-N-V Kft., VulcanAgro Kft., xarvioTM Digital Farming Solutions powered by BASF, Zöldséges.com Kft.

• Vargáné Topor Erika – Gourmet and Delicious