A változó piaci és termelési környezetben a fajtaválasztás mindig fontos és olykor nehéz kérdés. A gazdálkodás kockázatos tevékenység, tehát alapvető érdeke minden termelőnek, hogy a lehetséges kockázatokat felmérje és a lehetőségei szerint csökkentse.

Hydraneo – Termőhelyre szabott digitális alkalmazás az aszálykezeléshez

A szárazság az európai kukoricavetésterület több, mint 70%-át érinti. Mivel Magyarországon a kukoricatermesztés szinte kizárólag öntözés nélkül történik, nagy mértékben ki vagyunk szolgáltatva az időjárás hatásainak és a talajok vízszolgáltató képességének. A száraz évek előfordulása és az aszály, hazánk éghajlatának rendszeresen ismétlődő tulajdonsága.

Az LG VISION Hydraneo® az aszály okozta stresszhatások csökkentésének újszerű megközelítése.

A szárazság hatásainak csökkentésére a hibridválasztás fontos, bár nem az egyetlen lehetőség. Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a termesztéstechnológia többi elemét sem. A Limagrain által fejlesztett program széleskörű, helyspecifikus aszálykockázat-elemzést végez. A termesztési körzet időjárási jellemzői mellett, figyelembe veszi a kiválasztott tábla talajának tulajdonságait, és az alkalmazott agrotechnikát.

Az LG VISION Hydraneo® alkalmazás kiszámítja az aszálykockázat mértékét.

Az elmúlt 25 év meteorológiai adatinak felhasználásával értékeli a kukorica kritikus fejlődési fázisaiban előforduló stressz gyakoriságát és intenzitását, a talajadottságok és a termesztéstechnológia függvényében. Az elemzés eredményének ismeretében,

termőhelyspecifikus agronómiai javaslatokat tehetünk, melyekkel csökkenthető a termesztés kockázata száraz évjáratokban.

A helyspecifikus hibridajánlás alapja

A Limagrain kiterjedt kísérleti hálózatában Európa-szerte, több éven keresztül tesztelik a hibridjeiket különböző időjárási körülmények között. Saját fejlesztésű, szabadalmaztatott statisztikai módszerrel értékelik a szárazságtűrésüket.

Limagrain

A Hydraneo jelzéssel ellátott hibridek közös jellemzői:
• Nagy termőképesség kedvező körülmények között.
• Jó szárazságtűrés.
• Kiváló termésstabilitás.

A cég kereskedelmi képviselői segítséget nyújtanak az Ön területeit érintő aszálykockázat értékelésében és a helyi adottságoknak legjobban megfelelő hibridek kiválasztásában.

Starcover – Erősebb gyökérzet, hatékonyabb tápanyagfelvétel

starcover

A növényt érő stresszhatás kockázatának csökkentéséhez, az erősebb gyökérzet fejlesztéséhez és a hatékony tápanyagfelvételhez ajánlható a Starcover növekedésserkentő, természetes alapú vetőmagkondicionáló bevonat, innovatív vetőmagkezelési technológia.

Természetes alapú, gyökérnövekedést serkentő vetőmagkezelés
• Innovatív vetőmagkezelési technológia.
• Két, egymás működését segítő komponens.
• Növénykondicionáló élettani hatás.

A két komponens egyike – AgRho® GSB – egy növényi eredetű molekula, amely részben feloldódik és diffundál a magot körülvevő talajrészecskék közé. Katalizálja a növény és a gyökérzetet körülvevő mikroorganizmusok közötti anyagcserét. Serkenti a csírázást, fokozza a gyökérfejlődést.

A másik komponens egy Bacillus amyloliquefaciens nevű baktérium. Nedvesség hatására gyorsan felszaporodik a növekvő gyökerek körül. A baktériumok fokozzák a gyökérszőrök aktivitását. Ezzel segítik a tápanyagok, különösen a foszfor és a víz felvételét. Serkentik a kikelt növények gyors növekedését.

A kíméletes és gyors vetőmagkezelési folyamat biztosítja a kívánt hatás kifejtését. A hatóanyagok szükséges dózisának biztosítása érdekében a két komponens felhordása egyszerre történik. Mivel a folyamat gyorsan és szabályozott körülmények között zajlik, a baktériumok nyugalmi állapotban maradnak a mag felületén.

kukorica

EASY VR – Differenciált tőszámú vetés egyszerűen

A kukoricatermesztés során a tőszám helyes meghatározása agronómiai és gazdasági jelentőséggel bír. Bármennyire egy egységként kezeljük a táblát, valójában az eltérő talaj- és domborzati adottságok miatt nem teljesen homogén. Így a táblán belül a termés is jelentős eltéréseket mutat. A túl magas vagy alacsony tőszám csökkenti az elérhető termést.

A megfelelő tőszám használata a tábla különböző adottságú részein, a termés optimalizálásának egyik legegyszerűbb és egyben legfontosabb eleme. Az Easy VR használatával lehetőség nyílik az eltérő táblarészek adottságainak megfelelő tőszám alkalmazására.

Limagrain

A Limagrain innovációival kapcsolatosan keressék a területileg illetékes kollégáikat és látogassanak el a Limagrain weboldalára.