A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • A zártkert pályázaton győztesek már 2020 elején megkapják az előleget

  2019. július 03., szerda 14:47 Gazdaság

  Idén is elindul a zártkertek revitalizációs programja. A pályázat során egyenként legfeljebb 10 millió forint támogatást lehet nyerni, a villamosenergia-ellátáshoz kapcsolódó fejlesztésekhez pedig ez az összeg legfeljebb 20 millió forint.

 • Megjelent az idei Zártkert Program pályázatának felhívása!

  2019. július 02., kedd 15:07 Támogatások - pályázatok

  Idén is meghirdeti az Agrárminisztérium (AM) a zártkerti revitalizációs programot, a települési önkormányzatok és ezek konzorciumai pályázhatnak a 2 milliárd forintos keretösszegű programban vissza nem térítendő támogatásra – jelentette be Nagy István agrárminiszter.

 • Már kitölthetők a baromfi állatjóléti támogatás nyomtatványai

  2019. június 29., szombat 19:54 Támogatások - pályázatok

  Figyelem, a vissza nem térítendő támogatás igénybevételéhez a megfelelő dokumentumokat ki kell tölteni és a kincstár részére eljuttatni.

 • Jövedelempótló támogatást kapnak a méhészek

  2019. június 25., kedd 13:44 Támogatások - pályázatok

  Az agrártárca új támogatási konstrukciót dolgozott ki a méhészek számára a méhészeti tevékenység versenyképesebbé tétele, valamint a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzése érdekében – közölte az Agrárminisztérium.

 • "Erősebb, tisztességesebb és egyszerűbb KAP-ra van szükség"

  2019. június 22., szombat 11:15 Gazdaság

  A Visegrádi Országok agrárkamaráinak soros ülésén a szervezetek vezetői többek között a Közös Agrárpolitika (KAP) 2020 utáni reformjával kapcsolatban ismét egyértelmű kéréseket fogalmaztak meg. A szakemberek szerint az agrár-élelmiszeripari ágazatnak erősebb, tisztességesebb és egyszerűbb KAP-ra van szüksége.

 • Év végéig lehet pályázni a rövid ellátási lánc és a helyi piacok fejlesztését szolgáló uniós forrásokra

  2019. június 22., szombat 10:32 Támogatások - pályázatok

  Az irányító hatóság felhívása szerint a vidékfejlesztési program keretében meghirdetett VP3-16.4.1-17 kódszámú „Együttműködések támogatása a REL és a helyi piacok kialakításáért, fejlesztéséért és promóciójáért” című felhívás „4.3 A támogatási kérelem benyújtásának határideje és módja” című fejezetében módosult a támogatási kérelmek...

 • Új, foglalkoztatási célú jövedelempótló támogatás a baromfi- és sertéságazatban

  2019. június 21., péntek 13:46 Támogatások - pályázatok

  Az Agrárminisztérium új, csekély összegű támogatási konstrukciót dolgozott ki a baromfi- és sertéságazat számára, amely a mezőgazdasági alapanyag-termelést kiegészítő termékfeldolgozási-, forgalmazási-, és a vertikumra jellemző más, kiegészítő tevékenységeket (pl. takarmánygyártás) a szakképzett munkaerő megtartásán keresztül segíti.

 • A méhészetek jövőjét is kiemelten szolgálják a támogatások

  2019. június 21., péntek 10:44 Támogatások - pályázatok

  A termelés fenntarthatóságát és versenyképességét szolgálja az a mintegy hat milliárd forintos támogatás, amelyet a méhészet a következő három évben kaphat – mondta Nagy István agrárminiszter az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A támogatások 34,2 százalékát fizették ki eddig a pályázóknak

  2019. június 18., kedd 15:30 Támogatások - pályázatok

  A vidékfejlesztési programban eddig 435,7 milliárd forintot fizettek ki a pályázóknak, 34,2 százalékát az 1274,6 milliárd forintnyi kötelezettségvállalásnak – tájékoztatott az agrárminiszter a március végi állapotok alapján a parlament honlapján, Vadai Ágnes (DK) országgyűlési képviselő írásbeli kérdésére válaszolva.

 • Munkaerőköltségekhez kap támogatást a baromfi- és sertéságazat

  2019. június 18., kedd 12:09 Támogatások - pályázatok

  2 milliárd forintos keretösszeggel indul új támogatás, amelynek célja a szakképzett munkaerő megtartásának elősegítése az alapanyag-termelést kiegészítő tevékenységekben.

Megemeli a méhészek támogatását az Európai Bizottság

Megemeli a méhészek támogatását az Európai Bizottság

2019. június 17., hétfő 16:00 Állattenyésztés

Az Európai Bizottság 120 millió eurót (38,6 milliárd forint) biztosít az Európai Unió méhészeti ágazatának támogatására a következő három év folyamán. A finanszírozás 12 millió eurós növekedést jelent a 2017-2019 közötti időszakra nyújtott összeghez képest – közölte az uniós bizottság.

Legeltetési és kaszálási előírások a támogatásokban

Legeltetési és kaszálási előírások a támogatásokban

2019. június 01., szombat 15:10 Támogatások - pályázatok

A legeltetéshez és kaszáláshoz kapcsolódó szabályok ismertsége az agrártámogatásoknak köszönhető, ugyanakkor többségük jogszabályban foglalt előírásokra is visszavezethető.

Támogatást kapnak a szőlőtermesztők, ha lemondanak az idei termésükről

Támogatást kapnak a szőlőtermesztők, ha lemondanak az idei termésükről

2019. május 31., péntek 10:10 Kertészet és szőlészet

Egy idei magas szőlőtermés akár komoly válságot is előidézhet az európai borpiacon.

500 forint támogatás jár méhcsaládonként a méhészeknek

500 forint támogatás jár méhcsaládonként a méhészeknek

2019. április 30., kedd 16:18 Állattenyésztés

Hatszázmillió forintot biztosít idén a kormány a méhcsaládok egészségügyi állapotának megőrzésére, amelyre a méhészek a kérelmeket a tervek szerint nyáron nyújthatják majd be elektronikusan – jelentette be Nagy István agrárminiszter kedden, a Méhek napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Háromszorosára emelték az ökológiai gazdálkodás pályázat keretösszegét

Háromszorosára emelték az ökológiai gazdálkodás pályázat keretösszegét

2019. április 19., péntek 10:44 Támogatások - pályázatok

Az agrártárca egyik legutóbbi döntésével az ökológiai gazdálkodás pályázat keretösszegét háromszorosára, 36 milliárd forintra emelték, egyúttal további lépéseket szorgalmaztak a bioágazat fejlesztése érdekében - mondta Drexler Dóra, az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) ügyvezetője.

// SZERVERBŐVÍTÉS //

Áprilisban közel 1 millió látogatónk volt, és folyamatosan csúcsokat dönt az Agroinform.hu látogatottásága, ezért bővítjük és továbbfejlesztjük a portált kiszolgáló szerverparkot. Kérünk, ha bármilyen lassulást, működési rendellenességet tapasztalsz a portálon, ezen a linken jelezd. Köszönjük!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]