A Bayer a különböző szintű védekezési programokhoz 2010-ben is három kalászos fungicidet ajánl, ezek a Falcon, a Nativo és a Prosaro.
A Falcon univerzális gombaölőszer. Rugalmasságának köszön hetően bármely termelési szinten, bármely programban gazdaságosan és eredményesen alkalmazható. Sikerét a teljes körű védelmet biztosító hatásspektrumának, kiváló hatékonyságának, megbízhatóságának és kedvező hektárköltségének köszönheti. A Falcon három egymástól eltérő hatóanyagot tartalmaz, amelyek mindegyike külön-külön is rendkívül hatékony. A közöttük érvényesülő szinergizmus gyors felszívódást, egyenletes eloszlást, és valamennyi kórokozó ellen teljes védelmet ad a gabona minden fejlődési stádiumában. A már kialakult betegséget is képes megállítani. Levélbetegségekkel szembeni hatástartama 4 hét. Kalászfuzáriózis ellen 10 napos megelőző és 4 napos gyógyító hatással rendelkezik.
A Falcon dózisa rugalmasan alkalmazkodó. Levélbetegségek ellen 0,4-0,6 l/ha (lisztharmat és rozsda ellen 0,4-0,5 l/ha, pirenofórás és szeptóriás betegségek ellen 0,6 l/ha a javasolt dózis). Kalászfuzáriózis ellen 0,7-0,8 l/ha Falcon kijuttatása javasolt. A 0,8 l/ha dózis nagyobb fertőzési veszély esetén (esős időjárás, kukorica elővetemény, stb.) indokolt.

A Bayer strobilurin készítménye, a megoldás, mivel nemcsak kiváló gombaölő, de termésfokozó, minőségjavító szer is. Hatékony valamennyi jelentős levélbetegség, így a lisztharmat, a vörösrozsda, a sárgarozsda, a szeptóriás és pirenofórás levélfoltosság ellen. A legjobb hatást és leghosszabb hatástartamot úgy érjük el, ha a betegség első tüneteinek a zászlóslevél alatti és az az alatti levélen való megjelenésekor permetezünk. Így érvényesül a készítmény kiváló gyógyító hatása és teljes hatástartama érvényesül. Tebukonazol tartalmának köszönhetően a leveleken látens módon szaporodó és felfelé terjedő fuzárium ellen is hatékony, a kalászfuzáriózis elleni eredményes védekezéshez is hozzájárul.
A Nativo levélzöldítő és termésnövelő tulajdonsággal is rendelkezik. A strobilurinok a növény asszimilációjának és más folyamatainak pozitív befolyásolásával hatnak a termésképzésre és a termés minőségére. Kísérletek sora igazolja, hogy a Nativo-val kezelt növények anyagcseréje felgyorsul, az asszimiláták szemekbe való beépülése fokozódik. Ha a termeléstechnológia más elemeit (tápanyag utánpótlás, fajta, talajművelés) ezzel összhangba hozzuk, a Nativo alkalmazásával jelentősen nőhet a termés mennyisége és javulhat annak minősége.
A Nativo alkalmazása mindenkinek javasolt, akinek célja a nagyobb és jobb minőségű termés. A kijuttatást a levélbetegségek elleni védekezés idején, a zászlóslevél stádiumban javasoljuk, kiegészítve a virágzáskor végzett Falcon, vagy Prosaro kezeléssel. Ha csak egy védekezésre van lehetőség és a levélbetegségek nem támadnak erőteljesen, akkor a kalászolás végén juttassuk ki. Felhasználási ideje rugalmasabb, mint más strobilurin kombinációké, mivel triazol összetevőjének gyógyító hatása teljes mértékben érvényesül. Dózisa 1 l/ha.
A kutatólaboratóriumokban a 90-es évek elején az azolokról áttértek a strobilurin kutatásra. Egyedül a Bayer szakemberei folytatták a másik vonalat is. Tizenegy év telt el új azol nélkül, amikor 2004ben megjelent az első protiokonazol termék. Azóta sincs újabb azol. A protiokonazol csak nevében azol, a valóságban triazolintion. A különbség látszólag csak egy kettőskötésű kénatom, biológiailag viszont nagy, hiszen a Fusarium-gombák és a mikotoxin-képzés elleni védelem új dimenziója jött létre. A Prosaro bevezetése így egy új mérföldkő volt a gabonavédelemben.