- A világ mintegy 600 millió tonnás jelenlegi búza-igénye belátható időn belül akár 1 milliárd tonnára is növekedhet. A fogyasztói igények kielégítése érdekében mind a termésátlagok, mind a termésstabilitás növelése megoldandó feladat. A SAATEN-UNION a hibridbúza nemesítés úttörője, ma az egyetlen hibridbúza vetőmaggal rendelkező nemesítő ház Európában - mondta el előadásában Blum Zoltán, a SAATEN-UNION Hungária Kft. ügyvezetője, aki a hibridbúza nemesítésének európai perspektíváit is részletesen ismertette.


TÖBB TERMÉS. NAGYOBB BIZTONSÁG.


A SAATEN-UNION GmbH (alapítva 1965-ben) hét közepes méretű, több mint 100 éves nemesítési tapasztalattal rendelkező nemesítő ház szövetsége, amely a hazai növénytermesztők számára is Európa egyik legszélesebb faj- és fajta kínálatát biztosítja.

A SAATEN-UNION a nagy jövedelmezőséget biztosító növényfajokon kívül az adott területi viszonyokhoz jól illeszkedő további fajok sokaságát kínálja. Nemesítési programjainak egyedülálló sokszínűsége biztosítja, hogy a hatékony, a környezetet kímélő mezőgazdasági termelés a jövőben is jövedelmező tevékenység maradhasson.

A nemesítő házak hazai képviselője a SAATEN-UNION Hungária Kft.

8132 Lepsény, Vasút u. 57.

www.saaten-union.hu

A Saaten Union bólyi határszemléjéről szóló beszámolónk részletei IDE kattintva olvashatók.