(K.I.) Én olyan készítményeket szeretek választani a kukorica gyomirtásához, amelyek a lehető legkorábban, leggyorsabban és tartósan irtják ki a gyomokat a kukorica közül. Egyszerűen azért, mert minél korábban szüntetem meg a gyomkonkurenciát, annál jobban tud fejlődni a kukorica. Ez aratásnál sok mázsát is jelenthet pluszban.

2012-ben érdekes kísérletet végeztem. Kipróbáltam a PythonTM + Click Combi1 kombinációt, méghozzá kétféle időpontban kijuttatva (korai poszt, normál poszt). Mellettük az üzemi kezelés egy 5 hatóanyagú poszt technológiai csomag volt. A területen főleg vadkender, fehér libatop, disznóparéj, csattanó maszlag, kakaslábfű és muharfélék fordultak elő.

Összességében a legjobb eredményt a Python + Click Combi korai poszt kezelés adta. Akkor szórtam ki, amikor a kukorica elkezdett sorolni, a gyomok pedig 2-4 levelesek voltak. A hatás már másnap látszott, és egy hét alatt teljesen leszáradt minden. Nagyon erős tartamhatást is tapasztaltam, az egész tenyészidőszak alatt alig volt utánkelés. A Python + Click Combi normál poszt kijuttatás is jó eredményt adott, de itt sok gyom már 6-8 levelesnél is nagyobb volt, ezért több idő kellett, hogy elvigye őket. A tartamhatás itt is jó volt. Ehhez képest az üzemi technológia volt a leggyengébb. Végül az is kiirtotta a gyomokat, de a három technológia közül az volt a leglassabb.

Mindent egybevetve a Python + Click Combi korai poszt adta a legjobb eredményt. A kukorica az elejétől fogva itt tudott a legjobban fejlődni, mivel már a kezdet kezdetén kiütöttük a konkurenciát. A gyomok nem szívták el a vizet és a tápanyagot. 2013-ban üzemi méretekben is számítok erre a technológiára!

TM a Dow Chemical Company vagy a Dow leányvállalatának márkaneve; 1 az Oxon védjegye

Próbálja ki Ön is!

Bővebben a Dow honlapján >>>

Ajánljuk figyelmébe a Dow AgroSciences Hungary rendezvényéről készült Agroinform videótudósítást is: