Növénytáplálás felsőfokon a Timac Agro-tól

A repce áttelelését elsősorban a levélzet által megtermelt, és a gyökérben raktározott cukorkoncentrációja biztosítja mintegy „fagyállóként” a növényben (1. ábra). A felhalmozott cukrokból felszabadított energia segíti a növény indulását tavasszal, így ez alapozza meg a vegetatív fejlődés kezdeti szakaszat, egyben az oldalhajtások képződését is.

A búza terméskilátásait a bokrosodás alapozza meg. A bokrosodás ősszel kezdődő és koratavasszal végződő folyamat. A „Nem teszek semmit, majd meglátjuk, mit érdemel tavasszal…” gondolkodással annak a szakasznak a segítéséről, irányításáról mondunk le, amely elsőként alakítja a várható hozamot.

Új szolgáltatás - Yield Service

Kérje új Yield Service szolgáltatásunkat!

  •  GPS-es talajmintavétel
  •  Bővített talajvizsgálat
  •  Térképes kiértékeléssel
  •  Talaj- és táblaspecifikus szaktanácsadás


Ne bízza a véletlenre!

Használjon Fertiactyl Startert az állományok kezdeti fejlődésének segítésére! Ezzel biztosíthatja a repce áttelelését és tavaszi erős indulását, valamint a búza jó bokrosodását. Őszi kijuttatásával a gyengébb, megkésett állományok felzárkóznak, de az erősebb állományoknál is fokozott bokrosodás, illetve oldalhajtás növekedést érünk el. A Fertiactyl Starter hatására megerősödött és aktívabb állomány eredményesen küzd a környezeti hatásokkal szemben és magasabb hozam termelésére lesz képes.

 


Fertiactyl Starter hatása repcén (Csabacsűd 2014):
A kontoll (balra) és a Fertiactyl Starterrel kezelt (jobbra)

Fordítson több figyelmet a talaj javítására!

A talajhatás minimum 10%-ban vesz részt a hozam alakulásában. Többek között befolyásolja a tápanyagok felvehetőségét, a gyökérfejlődést, és az ásványosodást. Számunkra a talajjavítás sokkal több mint egyszerű meszezés. Fejlesztjük a mészhatás gyorsaságát, hatékonyságát. Külön hatóanyagot szabadalmaztattunk a talajélet javítására és a gyökérműködés fokozására. Figyelünk a termékhasználatra, ezért egyszerűen és mérhetően szórható granulált talajjavító termékeket állítunk elő.Miért fontos talajspecifikus műtrágyák választása?

A szántóföldi növénytermesztés során a talaj az a termesztő közeg, ahonnan a növény alapvetően táplálkozik. Ide juttatjuk ki az ellátására szánt hatóanyagokat. Ezek a hatóanyagok azonban másként viselkednek savanyú és másként lúgos talajon. Mindkét esetben jelentős veszteségekkel kell számolnunk. A magasabb tápanyaghatékonyság érdekében külön termékcsaládot fejlesztettünk savanyú (Eurofertil+), illetve lúgos (Duofertil) talajokra. Emellett minden termékünk speciális biostimulátort tartalmaz a növények kezdeti fejlődésének biológiai segítése érdekében.

Kérdés esetén keresse Timac Agro szaktanácsadóját!

www.timacagro.hu